Ingrediente:
- 400 g file de cod
- 4-5 cartofi mari
- 4-5 linguri ulei
- 1 lamaie
- boia de ardei iute
- sare, piper macinat
- 1 iaurt mic
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel tocat si lime ptr decor
Mod de preparare:
Se curata si se taie cartofii, se stropesc cu 2-3 linguri de ulei si se condimenteaza cu boia de ardei iute. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor cca 30 de minute la foc mare, dupa care se condimenteaza cu sare si se mai lasa in cuptor daca este nevoie.
Fileurile se spala , se sterg si se stropesc cu zeama de lamaie si uleiul ramas, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se impacheteaza in hartie de copt. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 10-15 minute la foc mare.
Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu un praf de sare, apoi cu iaurtul si se toarna peste fileurile de cod. Se servesc alaturi de cartofi, daca doriti presarati deasupra patrunjel tocat.
Pofta buna!
Fileurile se spala , se sterg si se stropesc cu zeama de lamaie si uleiul ramas, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se impacheteaza in hartie de copt. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 10-15 minute la foc mare.
Usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu un praf de sare, apoi cu iaurtul si se toarna peste fileurile de cod. Se servesc alaturi de cartofi, daca doriti presarati deasupra patrunjel tocat.
Pofta buna!
O masa sanatoasa.Pupicei!
RăspundețiȘtergerece bine arata!! am mancat acu vreo 2 saptamani cod.. ieri salau... am provizii serioase de la mama:))... bun rau codul asta cu lime.. !
RăspundețiȘtergereAdor pestele! Mi`ai facut pofta.. deci zilele astea o sa fac peste. Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Anto! Si noua ne place pestele, incerc sa-l prepar cat mai des si in diverse variante:) Pup
RăspundețiȘtergereAbia astept sa vad ce faci Simona! Pup
RăspundețiȘtergere