4 ianuarie 2012

Spanac de Sighisoara

O mancare mai usoara, ca sa ne revenim dupa sarbatori :)

Ingrediente:
  • 1 kg spanac
  • 200 g orez
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura marar
  • sare, piper macinat


Mod de preparare:
Se spala spanacul, se curata de codite si se opareste in apa cu sare, apoi se strecoara.
Se pune la incins o lingura de ulei in care se prajeste orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba.


Se toaca spanacul si se caleste in uleiul ramas. Faina se desface in lapte, mararul se toaca marunt.
Se amesteca toate peste spanac: lapte,sare,piper,marar si se mai lasa pe foc un sfert de ora.


Se intalneste spanacul cu orezul fiert si smantana si se dau toate la cuptor pentru inca un sfert de ora.


Pofta buna!

8 comentarii:

  1. Ce bunatate!
    E o reteta potrivita pentru provocarea lunii ianuarie "Dulce Romanie".

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place spanacul si in prajituri:)Imi si imaginez ce bun a fost!

    RăspundețiȘtergere
  3. super gustos si foarte aratos! pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata delicios! Sunt tare curioasa ce gust o avea, deci trebuie neaparat sa-l prepar si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Merita testata mai ales ca imi place tare mult spanacul.
    Pup si seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate