Ingrediente:
- 800 ml lapte
- 220 g gris
- 500 g branza de vaci
- 5 oua
- 200 g zahar
- 50 g faina
- 50 g unt
- 50 g pesmet
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- sare, zahar pudra
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar).
Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal grisul fiert.
Se amesteca bine branza cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale.
Se intinde peste gris si se coace in cuptor pana se rumeneste(aprox.30 de minute).
Se pudreaza cu zahar praf cand s-a racit si se mananca pe loc.
Pofta buna!
Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar).
Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal grisul fiert.
Se amesteca bine branza cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale.
Se intinde peste gris si se coace in cuptor pana se rumeneste(aprox.30 de minute).
Se pudreaza cu zahar praf cand s-a racit si se mananca pe loc.
Pofta buna!
Tare imi place si mie.Nu e numai ptr copii,nu? Weekend placut.Puszi
RăspundețiȘtergereAratã yummy, pupici:)
RăspundețiȘtergereNumai copiilor le-ai facut asa o bunatate ???
RăspundețiȘtergereSi eu vreau...
Te tzuc !
E pentru copii si pentru copilul din noi :) Va multumesc de vizita si va pup!
RăspundețiȘtergereCu siguranta si pe placul meu.
RăspundețiȘtergereAsa e Maria draga, doar ai incercat-o :)
RăspundețiȘtergere