13 ianuarie 2012

Placinta saseasca

Imi place si grisul in lapte si branzica, asa ca placinta asta e tocmai pe placul meu........si al copiilor probabil:)


Ingrediente:

  • 800 ml lapte
  • 220 g gris
  • 500 g branza de vaci
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare, zahar pudra
Mod de preparare:


Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar). 
Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal grisul fiert.


Se amesteca bine branza cu zaharul, faina, coaja de lamaie, zaharul vanilat si ouale. 


Se intinde peste gris si se coace in cuptor pana se rumeneste(aprox.30 de minute).
Se pudreaza cu zahar praf cand s-a racit si se mananca pe loc.
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Tare imi place si mie.Nu e numai ptr copii,nu? Weekend placut.Puszi

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai copiilor le-ai facut asa o bunatate ???
    Si eu vreau...
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  3. E pentru copii si pentru copilul din noi :) Va multumesc de vizita si va pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e Maria draga, doar ai incercat-o :)

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate