Ingrediente:
Ptr. blat:
Mod de preparare:
- 3 oua
- 200 g zahar praf
- 1 lamaie mare
- 150 g margarina sau unt
- 300 g faina
- 1 praf de copt
- 200 g zahar pudra
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Se lasa margarina la temperatura camerei sa se inmoaie. Se spala lamaia, se razuie coaja si se stoarce zeama. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se amesteca bine faina cu praful de copt si zaharul praf, se adauga ouale, zeama si coaja de lamaie, margarina si se bat bine cu mixerul cam 3 minute la viteza maxima.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la copt aprox. 15 minute apoi se taie pe mijloc aproximativ 1 cm. Se mai lasa la copt inca 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Se face glazura amestecand zaharul cu amidonul, zeama de lamaie si 1-2 linguri de apa fierbinte. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
Se intinde peste prajitura rece cu un cutit, apoi se lasa sa se intareasca si se poate servi.
Pofta buna!
Se amesteca bine faina cu praful de copt si zaharul praf, se adauga ouale, zeama si coaja de lamaie, margarina si se bat bine cu mixerul cam 3 minute la viteza maxima.
Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor. Se lasa la copt aprox. 15 minute apoi se taie pe mijloc aproximativ 1 cm. Se mai lasa la copt inca 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt se lasa 10 minute sa se racoreasca, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Se face glazura amestecand zaharul cu amidonul, zeama de lamaie si 1-2 linguri de apa fierbinte. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani.
Se intinde peste prajitura rece cu un cutit, apoi se lasa sa se intareasca si se poate servi.
Pofta buna!
Tare bun trebuie sa fie, Corina.. si cat este de pufos..deja ii simt aroma aceea de lamaie..:))
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Pupici!!
Ce frumoas a crescut si ce glazura apetisanta. Il pun la rand ptr covorul rosu:) Pup
RăspundețiȘtergereBun tare,imi place ca are lamaie.Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisant checul tau! Sa stii ca imi place tare mult glazura, am folosit-o si eu, e minunata.
RăspundețiȘtergereCe pufosenie aromata ai facut! Minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult de vizita si aprecieri! Va pup!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult checul cu lamaie!
RăspundețiȘtergereAcrisor si delicios! Foarte bun!
RăspundețiȘtergereO ce-mi place gustul asta acrisor! O bunatate! Merg sa vad care-i treaba cu provocarea! Te pup
RăspundețiȘtergereMutumesc mult! Nici nu ma asteptam sa aibe asa succes :) Va pup!
RăspundețiȘtergereUite asa mi-am adus aminte de provocarea Adinei.......multumesc!
RăspundețiȘtergereCe pufos este !!! Foarte bun 100%
RăspundețiȘtergere