30 octombrie 2011

Snitel de pui cu usturoi in crusta crocanta

 Foarte buna ideea cu usturoiul si cu fulgi de porumb. V-o recomand, o sa va placa!
Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri fulgi de porumb pisati
  • 1/2 lamaie
  • boia de ardei
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare:
Se spala si se sterge pieptul de pui, apoi se feliaza si se bate putin cu ciocanelul pentru carne - eu le bag pe rand intr-o punguta si le bat usor. Se curata si se piseaza usturoiul, se amesteca cu sare, piper, boia si sucul stors de la o jumatate de lamaie. Cu acest amestec se ung snitelele si se lasa sa stea asa jumatate de ora.
Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se pun separat pe o farfurie faina, pe alta fulgii de porumb. Se pune ulei la incins intr-o tigaie. Se dau snitelele prin faina, ou si fulgi de porumb si se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc. 
Sunt asa de bune incat numai asa o sa le fac de acum incolo!
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Snitele cu usturoi nu am facut niciodata! Am salvat reteta! Si app: imi plac foarte tare farfuriile tale :) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,da .....si mie imi plac farfuriile...dar si snitelul.
    Pup Cori draga!

    RăspundețiȘtergere
  3. suna tare bine "snitel cu usturoi " ;) , am sa fac si eu!!!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate