26 noiembrie 2011

Gingerata

Este de fapt o limonada putin mai picanta.  Merge foarte bine vara cu putina gheata, dar si iarna mai ales daca vreti sa scapati de o raceala, fiindca ghimbirul este un medicament natural: antiviral, antiinflamator, bogat in antioxidanti care intaresc sistemul imunitar :) 
Ingrediente:
  • radacina de ghimbir 
  • 2 lamai
  • 4 linguri miere
  • 1 l apa plata

Mod de preparare:
Se taie din radacina de ghimbir cca 3 cm, se curata si se toaca cubulete. 

Se stoarce zeama de la lamai si se toarna in blender impreuna cu ghimbirul, mierea si apa. 


Se mixeaza bine cca 3 minute la viteza maxima.


Se poate servi ca atare sau se strecoara si se serveste rece de la frigider si/sau cu gheata.

5 comentarii:

  1. arata si suna tare bine! mi-am notat reteta :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca va place si voua!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. ce idee buna! eu folosesc ghimbir in ceai, rad putin din radacina, si o pastrez in congelator mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna idee mai ales pentru raceala.

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate