Ingrediente:
Blat:
- 200 g zahar
- 200 g fulgi de nuca de cocos
- 4 albusuri
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita cafea ness
- 2 linguri zahar
- 50 g unt
- 4 linguri lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 400 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 200 ml frisca lichida
- ciocolata ptr ras deasupra
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul si spuma devine lucioasa.
Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic pana se aureste deasupra, apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp se fierbe crema de ciocolata pe aburi amestecand bine toate ingredientele pana se ingoasa, aprox. 10 minute.
Se intinde cu grija peste blatul rece.
Se prepara o budinca de vanilie cu laptele si zaharul conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Frisca se bate bine si se amesteca cu budinca rece, dupa care se intinde peste crema de ciocolata.
Deasupra se razuie ciocolata si gata!
Merita incercata macar o data:)
Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic pana se aureste deasupra, apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp se fierbe crema de ciocolata pe aburi amestecand bine toate ingredientele pana se ingoasa, aprox. 10 minute.
Se intinde cu grija peste blatul rece.
Se prepara o budinca de vanilie cu laptele si zaharul conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se lasa la racit, amestecand din cand in cand. Frisca se bate bine si se amesteca cu budinca rece, dupa care se intinde peste crema de ciocolata.
Deasupra se razuie ciocolata si gata!
Merita incercata macar o data:)
arata excelent! Chiar mi-e pofta de ceva bun cu cocos :) asa ca sper sa reusesc sa o pregatesc! Pupicei
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Weekend placut!
RăspundețiȘtergereCocos, vanilie si ciocolata combinatia perfecta!! Minunat arata! Pupici
RăspundețiȘtergereSuper delicioasa, prajiturica!!!Pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata.... Si mie mi-e pofta de o praji cu cocos si mereu ma trezesc ca fac altceva. Pup!
RăspundețiȘtergereSunt convinsa ca merita incercata!Cocosul si vanilia fac casa buna impreuna!
RăspundețiȘtergereAm facut si eu prajitura asta . Delicioasa! :)
RăspundețiȘtergereE minunata prajiturica asta yumi,yumi, parca-i simt gustul...cu mult cocos...o nebunie! Mi-ai facut pofta asa ca va urma cat de curand:)
RăspundețiȘtergerepupici
Woow ce ma bucur ca va place! Si mie imi place mult cocosul, de vanilie si cioco nu mai zic :) Va pup cu drag si va doresc un weekend minunat!
RăspundețiȘtergereBuna ...da buna rau de tot ,pup Corinuta un premiu la mine pe blog te asteapta!!
RăspundețiȘtergereAstea trei se-mpaca fooooarte bine impreuna.Vreau si eu.Pupici!
RăspundețiȘtergereVa servesc cu mare drag! Pupici
RăspundețiȘtergereTe rog frumos sa mi pastrezi si mie o portieee...micaa...mititicaaa...!!!
RăspundețiȘtergerece frumoasa e cori!!! pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Pupici
RăspundețiȘtergerePerfecta!Pup!
RăspundețiȘtergereBuna. Am facut si eu aceasta prajitura si am fost foarte dezamajita deoarece blatul nu a crescut si s-a in tarit. La tine arata foarte bine in poza. Ce ma poti sfatuii? Multumesc
RăspundețiȘtergereBlatul nu trebuie sa creasca, e ca o bezea: trebuie sa mixezi foarte bine albusurile cu zaharul pana se topeste de tot! Nu trebuie sa se simta zaharul in spuma de albusuri. Te sfatuiesc sa alegi cu grija zaharul pentru prajituri, de exemplu este zahar Diamant care se topeste foarte greu. Ca sa nu se intareasca trebuie sa ai grija ca temperatura din cuptor sa nu fie prea mare si sa-l tii cat mai putin la copt. Cam atat ar fi de spus, sper sa-ti fie de folos! Multumesc de vizita!
RăspundețiȘtergereAm salvat si eu reteta fantastica ! :)
RăspundețiȘtergere