6 februarie 2012

Lasagne cu ciuperci

Cand am vazut reteta asta mi-am zis ca trebuie sa o incerc, avand in vedere cat imi plac ciupercile. Acuma, bineinteles ca nu se compara cu lasagnele bolognese, e cu totul altceva, dar mi-au placut!

Ingrediente:
  • 1 cutie foi de lasagne (375 g)
  • 1 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 300 g cascaval ras (sau parmezan sau mozzarella)
  • 3 linguri ulei
  • 50 g unt
  • sare, piper macinat
Ptr sosul bechamel
  • 600 ml lapte 
  • 100 g faina
  • 100 g unt
  • nucsoara rasa
Mod de preparare:
Se curata ceapa si ardeiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate pana scade zeama lasata de ele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in unt, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, jumatate din compozitia cu ciuperci, se presara cascaval si o treime din sosul bechamel. Se repeta tot aranjamentul inca o data, se pune un ultim rand de foi de lasagne care se acopera cu sosul ramas, cascaval ras si bucatele de unt.
Se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.

11 comentarii:

  1. Tare bine arata si e tare delicioasa!!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sambata am facut cu carne... deci azi pot papa de la tine cu ciupercute?? Delicioase! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte faina ideea. Si mie imi plac ciupercile. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte mult ma bucur ca va place! Multumesc de vizita! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am papat niciodata ! Arata f bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevarul este ca arata tare apetisant ! A mai ramas ceva ? sa gust si eu?
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ar place sigur,ador ciupercile si arata foarte bine!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu mare drag va servesc si mai fac daca e nevoie :) Pupici

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate