18 decembrie 2011

Ficatei cu ciuperci si sos de rosii la cuptor

Mi-au placut foarte mult pentru ca dupa o ora de stat la cuptor ficateii au ramas moi si zemosi :)


Ingrediente:

  • 500 g ficatei de pui
  • 250 ciuperci
  • 1 ceapa medie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cana rosii pasate
  • 2-3 linguri de ulei
  • oregano,rozmarin,cimbru,maghiran
  • sare,piper macinat
  • marar sau patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade.
Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se aseaza in tava. 


Ficateii spalati si curatati se pun peste ciuperci. 
Ceapa se curata si se taie felii mai grosute, iar usturoiul se zdrobeste si se pun ambele in tava printre ficatei.
Rosiile pasate se amesteca cu uleiul, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga putin oregano, rozmarin, cimbru si maghiran uscat ( cam 1/2 lingurita din fiecare). Se amesteca bine si se pune peste ficatei, apoi se da totul la cuptor ptr aprox. o ora. 


Dupa ce se scot de la cuptor si s-au racorit putin, se presara verdeata tocata deasupra.


Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Arata minunat ca si noua hainuta a blogului,pup o saptamana minunata iti doresc!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mona! Asemenea si tie! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine si ficateii si hainutele cele noi.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios arata! Cred ca in varianta asta ficateii au o alta textura decat prajiti.. deci sunt mai buni. Pupici

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate