5 octombrie 2011

Chifle aromate

Ingrediente:

  • 4 cani faina
  • 1 cana apa
  • 2 linguri unt
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1/2 legatura busuioc proaspat


Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga apa calduta, apoi sarea, untul moale si verdeata tocata. Ultima se adauga faina si se framanta bine, apoi acoperim aluatul si-l lasam la crescut intr-un loc caldut.
Dupa jumatate de ora se imparte aluatul in parti egale si cu mainile unse cu ulei se formeaza chiflele. Ies cam 10 chifle care se pun in tava si se ung cu ulei, apoi se mai lasa sa creasca cam 10 minute. Intre timp se da drumul la cuptor, iar apoi se introduc chiflele si se coc la 200 de grade cam jumatate de ora.
Pofta buna!







13 comentarii:

  1. Da, imi place painea aromata.Arata bine.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata foarte bine chiflele.. desi incerc sa`mi imaginez cam ce arome contin.. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci Anto :D vine si reteta acus :) Puuup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Simona, patrunjel si busuioc proaspat am pus in ele. Au fost foarte bune, m-a complimentat sotul:D Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai ce ai facut? Ne-ai facut pofta si ne-ai lasat asa? ...:-)
    Bine, bine... avem rabdare!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Gata si reteta ;-)) Multumesc de rabdare! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Gabitzule! Bine ai venit pe blogul meu! >:D<

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate