15 iunie 2013

Gogosele



Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 pliculet zahat vanilat
  • 1 cana ulei pentru prajit
  • 50 g zahar pudra

  • Mod de preparare:
    Faina se amesteca cu praful de sare, coaja de lamaie si cu drojdia. In laptele caldut se topeste untul, zaharul si zaharul vanilat.

    Se toarna amestecul peste faina si impreuna cu oul batut se framanta bine cam 8-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se pune la dospit intr-un loc caldut ferit de curent pentru o ora.

    Dupa ce a dospit, se rastoarna aluatul pe masa infainata si se intinde o foaie cam de un deget de groasa.

    Cu ajutorul unei cani sau a unui pahar decupam gogosile, pe care le lasam la dospit inca 40 de minute intr-o tava, la loc caldut.

    Se prajesc gogoselele in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc, se scot pe servetele absorbante, iar apoi se pudreaza cu zahar.

    Pofta buna!

    Un comentariu:

    Persoane interesate