20 decembrie 2014

Fursecuri "amprenta" cu gem - Thumbprint cookies

Din cateva ingrediente simple, cu putina grija si atentie se pot obtine minunatiile astea dulci si sfaramicioase. Sunt consistente si fine in acelasi timp...ce mai, va recomand sa le incercati!

Ingrediente:

  • 250 g migdale macinate fin
  • 250 g faina
  • 230 g margarina sau unt
  • 100 g zahar
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g gem
  • zahar pudra


Mod de preparare:

Se amesteca bine faina cu migdalele macinate. Separat se mixeaza zaharul cu margarina sau untul 3-4 minute pana amestecul devine pufos. Se adauga si zaharul vanilat si se mai mixeaza putin. Se adauga amestecul de faina cu migdale si se omogenizeaza. Nu rezulta chiar un aluat, dar se pot forma bilute din acest amestec. 
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza doua tavi cu hartie de copt. Se aseaza bilutele formate in tavi lasand intre le minim 2 cm distanta pentru ca vor mai creste. Tinand cu o mana fiecare biluta facem cate o gropita in ele cu degetul mic de la cealalta mana. Aveti grija sa fie mari gropitele, dar sa nu ajungeti chiar pana la hartia de copt.

Se dau la cuptor timp de 15 -18 minute la 180 de grade. La jumatatea timpului de coacere intoarceti tavile, iar daca le coaceti deodata, inversati tava de sus cu cea de jos. Nu se coc mai mult de 18 minute, nu e necesar decat sa inceapa sa se rumeneasca putin, altfel vor crapa prea tare. 
Se scot din cuptor, se lasa cateva minute la racit, apoi cu ajutorul unei palete si cu grija pentru ca sunt foarte fragede, luam fursecurile si le mutam din tava pe un platou rece. Se pudreaza cu zahar. 
Dupa ce s-au racit, umplem gaurile de la fursecuri cu cate o lingurita cu gem. Daca aveti gem de la magazin, care e mai solid din cauza de gelatina, va recomand sa-l incalziti pe aragaz intr-o craticioara pana la punctul de fierbere, o sa va fie mai usor sa umpleti fursecurile. 

Se lasa sa se "usuce" la temperatura camerei, de preferinta peste noapte, ca sa nu curga gemul din ele.
Pentru un efect mai deosebit, puteti folosi diferite feluri de gem.

Pofta buna!

2 comentarii:

Persoane interesate