27 noiembrie 2011

Pizza cheezy crust

Ne place tare mult pizza cu blat subtire si margini cu branza, iar reteta asta mi-a reusit de fiecare data si nici nu-mi ia mult timp. 
Ingrediente:
Ptr blat:
  • 200 g faina
  • 125 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de zahar
Ptr topping:
  • 200 g sunca
  • 200 g salam picant
  • 125 g mozzarella
  • 200 g cascaval
  • 100 g masline negre
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii mari
  • 2 lingurite ulei
  • oregano,busuioc,cimbru
  • sare, zahar


Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul, apoi se framanta cu faina, sarea si uleiul cca 5 minute. 


Se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei astfel incat sa fie cu 2-3 cm mai mare decat tava de la aragaz, apoi se aduna pe sucitor si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 


Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se scurge mozzarella si se taie fasii, se da cascavalul pe razatoare. Pe marginile aluatului se pun fasii de mozzarella si cascaval, apoi se ruleaza marginile in jurul branzei lipind bine.


Rosiile oparite si curatate (puteti folosi si pasta de rosii sau bulion, ce aveti acasa) se paseaza cu mixerul vertical si se condimenteaza cu putin cimbru, busuioc, sare si zahar, apoi se amesteca si cu 2 lingurite de ulei. 


Se unge aluatul cu acest sos, apoi se aseaza sunca, salamul, maslinele si ardeiul taiat felioare (dupa preferintele fiecaruia, puteti adauga-inlocui ingredientele cu altele). Se presara deasupra cascavalul si mozzarella ramase si se da la cuptorul incins cca 20 de minute. 


Dupa ce s-a copt, se presara deasupra oregano si se portioneaza.


Eu as zice ca e cel mai rapid si subtire blat de pizza, dar sunt convinsa ca fiecare are o reteta preferata. Cantitatile sunt pentru tava mare de la aragaz.


Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Tare reteta asta!E un fel de 2 in 1 cu branza in margini.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place la nebunie pizza cu blatul subtire! Voi incerca si reteta ta! pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Fain arata!
    Deci nu se lasa la crescut aluatul?

    RăspundețiȘtergere
  4. vai ce imi mai place pizza, dar nu am mai mancat de mult, incerc sa o tin la distanta :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata! Imi place foarte tare blatul tau.. iar data viitoare cand fac pizza voi folosi blatul asta. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce blat subtire are!Imi place la nebunie!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc dragele mele!
    Asta-i farmecul la reteta asta de aluat ca e gata in 10 minute cu tot cu intins, ptr ca nu trebuie dospit, si e foarte subtire, daca faci in tava mare.
    Si eu incerc sa ma abtin, dar ii place mult lui fii-mea mai ales daca pun si porumb:)
    Va pup!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate