23 decembrie 2011

Turta dulce - Gingerbread

Cea mai buna si mai aromata turta dulce, parol! :) Avand in vedere ca sunt cu ghimbir si sunt prajiturele pentru Craciun, cu aceasta reteta particip si la Provocarea lunii Decembrie gazduita de Brandusa.
Ingrediente:
  • 300 g faina alba
  • 200 g faina de secara
  • 200 g unt
  • 250 g zahar brun
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 lingurita nucsoara macinata
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 1 lingurita cuisoare macinate
  • 1 plic zahar vanilat
Pentru glazura:
  • 1 cana zahar pudra
  • 2,5 linguri zeama de lamaie
  • coloranti alimentari


Mod de preparare:
Se amesteca cele doua tipuri de faina cu sarea, praful de copt si mirodeniile. 

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. 

Se toarna peste faina si se amesteca bine. Se da aluatul la frigider 30 de minute.
Pe masa infainata se intinde o foaie din aluat groasa de aproximativ jumatate de centimetru.

Se decupeaza cu forma bucatile de turta si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 

Se coace in cuptorul preincalzit 10-15 minute. Se lasa la racit.
Pentru glazura se amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si colorantul. Se glazureaza dupa imaginatie si se dau la colindatori ;)

Va doresc sa va aduca Mosul tot ce va doriti! :)

9 comentarii:

Persoane interesate