18 februarie 2012

Placinta cu leurda

O placinta tare buna, se poate face si cu spanac, dar va recomand sa incercati leurda chiar daca puneti mai putina.

Ingrediente:

  • 400 g foi de placinta
  • 400 g leurda
  • 400 g telemea putin sarata
  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 5 linguri ulei
  • 100 ml lapte
  • sare
  • susan


Mod de preparare:

Se spala leurda si se zvanta, apoi se taie fasii. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu leurda si cu 2 oua, eventual se condimenteaza cu putina sare.

Se topeste untul in ulei si se ung trei foi de placinta. Intr-un capat se pune 1/4 din umplutura cu leurda si branza si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si se aseaza toate intr-o tava unsa cu unt. 

Se bat ouale ramase cu laptele, se condimenteaza si se toarna in tava peste placinta, iar deasupra se presara susan. Se da la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana se rumeneste. 

Pofta  buna!

7 comentarii:

  1. Excelenta! O voi incerca cu spanac, iar cand apare leurda o voi face negresit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine te-am gasit Corina! Imi place reteta de placinta:)O zi buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult! Ralu e foarte buna, n-o sa-ti para rau. Maria bun venit! Un weekend frumos si voua!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos arata.
    O zi minunata de duminica sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult, am avut o Duminica foarte interesanta, poate o sa povestim intr-o zi:) Va pup!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate