27 ianuarie 2012

Revani

Am vazut intr-o zi pe Euforia la Food Safari ceva asemanator si era tentanta tare, asa ca m-am pus pe cautat. Si am gasit prajitura revani sau ravani sau prajitura cu gris si iaurt. Insiropata nevoie mare, presarata cu cocos, cu fistic sau cu migdale sau alaturi de niste frisca, e un dulce parfumat si intens de care nu te mai saturi :))
Ingrediente:
  • 4 oua
  • 370 ml iaurt
  • 300 g zahar
  • 150 g gris
  • 300 g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1-2 plicuri zahar vanilinat
Ptr sirop:
  • 400 ml apa
  • 400 ml suc proaspat de portocale
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
Ptr decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 ml iaurt cremos
  • cateva felii de portocale


Mod de preparare:
Se pune la fiert siropul, adica apa cu zaharul, sucul de portocale si zeama de lamaie. Se fierbe aprox. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt.


Se unge o tava cu unt sau ulei si se toarna in ea aluatul. Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade.Se da prajitura la cuptor pentru cca. 40 de minute.


Cand e gata se toarna incet siropul rece peste prajitura fierbinte si se lasa sa-l absoarba. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patratele.


Se bate bine frisca apoi se amesteca cu iaurtul si se serveste pe sau langa prajitura impreuna cu felii de portocala, sau se serveste simplu presarata cu fulgi de nuca de cocos.


Pofta buna!

19 comentarii:

  1. Ce bine arata!...mi-ai facut pofta!
    Un weekend excelent sa ai!
    Corner of heaven

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! Un weekend frumos si voua!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ca e foarte insiropata!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aromata si insiropata intr-adevar! Va multumesc si va pup! Un weekend frumos sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmm, arata foarte bine si cred ca e tare buna!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte racoritoare! Imi place, deci ma servesc! Pupici si weekend placut in continuare

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm aduc eu o cafea;)...o duminca frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesanta praji asta. Cred ca am mancat ceva asemanator in Turcia. Merita incercata.
    o saptamana usoara iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult Licuta, Dana, Simona,Mona si Brandusa! O saptamana frumoasa sa aveti! Va pup

    RăspundețiȘtergere
  10. O prajitura insiropata cred ca-i un deliciu. De retinut, pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ups ,ce avem noi aici?Corina scumpa, cred ca a fost super delicioasa?Pup si o zi buna si printesei tale

    RăspundețiȘtergere
  12. Un premiu te asteapta la mine pe blog, pupici!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. A fost foarte buna, insiropata rau! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt sigura ca are o aroma intensa, imi place mult!
    Te astept cu drag pe la mine...vei gasi o surpriza placuta (zic eu :P)!
    Pupici, nb!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate