13 februarie 2012

Tort cu mere si crusta de nuci

Arome simple si inconfundabile...
Ingrediente:
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 50 g unt topit
  • 4 mere
  • 150 g nuci
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri miere


Mod de preparare:
Se tapeteaza forma de tort cu unt si faina sau cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la o temp. de 120 de grade.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu untul, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat pana nu se mai simte zaharul.


Apoi se pun galbenusurile cu untul iar la sfarsit faina cernuta. Se amesteca incet sa nu se formeze cocoloase, se toarna in tava de tort si se da la cuptor pentru 40 de minute.
Merele se curata de coaja si de cotor, se taie in doua si se cresteaza deasupra. 


Cand blatul mai are foarte putin pana sa se rumeneasca, se pun merele deasupra si se mai lasa la cuptor la aceeasi temperatura sa se coaca. Dupa ce l-am scos din cuptor ungem merele cu mierea de albine.
Se pregateste crantul din zahar ars cu nuci. Se toaca nucile. Se pune la topit zaharul impreuna cu o lingura de apa iar cand a capatat o culoare aurie se adauga nucile, se amesteca bine si se toarna in forma de floare peste mere. 


Dupa ce tortul s-a racit, se da la frigider pentru ca merele sa-si lase zeama in blat, iar crantul sa se inmoaie.
Pofta buna!

12 comentarii:

  1. Mere ai spus?Am venit fuguta pana aici.Sevesc imediata o bucatica.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un deliciu tortuletul si arata asa de bine !!!
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu fac ceva de genu , dar fara nuca ;) ...... oricum e grozava!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doua ingrediente delicioase,cel putin pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sigur ca va dau! Si ma bucur ca va place! Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Vreau si eu o portie! Imi plac foarte tare cum a iesit! Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos arata! iar la nuci si mere si eu sunt prezenta.

    RăspundețiȘtergere
  8. Irezistibil!!! Tocmai am mancat un mar sa treaca pofta...puuup draga mea draga!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate