1 martie 2015

Fursecuri cu miere si fulgi de ovaz

Sunt foarte usor de facut, aromate si dietetice chiar. Cand sunt proaspat scoase din cuptor au un exterior crocant, iar la interior sunt moi si pufoase. Reteta luata de pe ambalajul de fulgi de ovaz.

Ingrediente:

  • 150 g fulgi de ovaz
  • 50 g unt sau margarina
  • 100 g miere
  • 10 linguri lapte
  • 1 ou
  • 175 g faina (alba sau integrala)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara

Mod de pregatire:

Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si fulgii de ovaz. Separat amestecam cu un tel mierea cu oul, untul si laptele. Turnam amestecul lichid peste ingredientele solide si omogenizam. 
Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Cu ajutorul unei linguri sau lingurite - in functie de cat de mari dorim sa facem fursecurile - se ia din aluat si se aseaza in tava, lasand distanta intre ele pentru ca vor creste.
Se coc la 180 de grade 12-14 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor. 
Din aceste cantitati ies aproximatin 24 de bucati respectiv doua tavi de fursecuri.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate