30 octombrie 2011

Mini Pavlova

O data in viata trebuie sa incercati aceasta bunatate....macar o data!
Ingrediente:
  • 4 albusuri
  • 250 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita otet
  • 1 praf de sare
  • 200 g frisca
  • fructe ptr ornat


Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga apoi amidonul si otetul si se amesteca putin pana la omogenizare. Intr-o tana tapetata cu hartie de copt se formeaza 6 cerculete cu un creion care se umplu cu bezea in foi groase de 1,5 - 2 cm.


Se da la cuptor ptr 30 de minute la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca in cuptor.


Se bate frisca si se aseaza peste prajiturele, apoi se orneaza cu fructe.....ce n-as fi dat sa am fructe de padure, dar nu aparusera inca.
Pofta mare!

Snitel de pui cu usturoi in crusta crocanta

 Foarte buna ideea cu usturoiul si cu fulgi de porumb. V-o recomand, o sa va placa!
Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 oua
  • 3 linguri faina
  • 5 linguri fulgi de porumb pisati
  • 1/2 lamaie
  • boia de ardei
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr prajit

Mod de preparare:
Se spala si se sterge pieptul de pui, apoi se feliaza si se bate putin cu ciocanelul pentru carne - eu le bag pe rand intr-o punguta si le bat usor. Se curata si se piseaza usturoiul, se amesteca cu sare, piper, boia si sucul stors de la o jumatate de lamaie. Cu acest amestec se ung snitelele si se lasa sa stea asa jumatate de ora.
Se bat bine ouale cu un praf de sare. Se pun separat pe o farfurie faina, pe alta fulgii de porumb. Se pune ulei la incins intr-o tigaie. Se dau snitelele prin faina, ou si fulgi de porumb si se prajesc la foc mediu pe ambele parti pana se rumenesc. 
Sunt asa de bune incat numai asa o sa le fac de acum incolo!
Pofta buna!

27 octombrie 2011

Rulouri glazurate cu portocale

Daca va plac portocalele, acest desert va va incanta!
Ingrediente:

Ptr. aluat:
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 ml apa calduta
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 6 linguri unt topit
  • 1/2 ceasca smantana la temperatura camerei
  • 3 cesti si jumatate cu faina (cca 300 g)
Umplutura:
  • 3 linguri unt moale
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 ceasca zahar (50 g)
Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt moale
  • 3 linguri suc portocale
  • 1/4 ceasca smantana


Mod de preparare:
Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul.


Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale dar sa se desprinda de peretii vasului) 5-6 minute.


Se lasa sa dospeasca o ora jumatate acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curent (eu l-am pus in cuptor de data asta).


Pentru umplutura, se amesteca coaja de portocala cu zaharul. Pe masa infainata, se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de aprox 35x45 cm.

Se unge cu untul moale lasand o margine de 2 cm. 

Peste unt se intinde coaja de portocala cu zaharul, apoi se ruleaza. 

Se taie capetele si se arunca. Se taie aluatul cu un cutit ascutit in rulouri de 3 cm care se aseaza intr-o cratita rotunda cu diametrul de 24 cm unsa cu unt (eu le-am pus intava de tort).  
Se acopera cu o folie alimentara si se mai lasa 45 de minute la dospit.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace 45 de minute. Acum o sa vi se umple casa de o aroma de portocale incantatoare! :)
Pentru glazura se amesteca zaharul cu sucul de portocale si cu untul si se pune la fiert. 
Se fierbe 3 minute si se toarna peste rulouri cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor.
Toate bune si frumoase, a meritat din plin efortul si asteptarea!

Piept de pui in sos de rosii

Foarte bun si simplu de facut, asa cum v-am obisnuit :) Enjoy!
Ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 conserva de rosii 
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare,piper macinat
  • verdeata tocata


Mod de preparare:
Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata, se spala si se taie cubulete respectiv rondele. Se pun la calit in uleiul incins. Se adauga busuiocul si se amesteca bine.


Se taie pieptul de pui cuburi si se adauga peste legume.

Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea se adauga si rosiile din conserva si putina apa cat sa acopere carnea.

Se condimenteaza si se lasa sa fiarba 20-25 de minute.
La sfarsit se presara verdeata tocata si se ia de pe foc.

Pofta buna!

20 octombrie 2011

Haloween Popcorn Cake - Prajiturica din popcorn

Ei bine pentru ca in bucatarie este locul meu de joaca ;)) si pentru ca porumbul imi aduce aminte de ziua recoltei care este una din temele provocarii din aceasta luna, m-am gandit sa pregatesc ceva bun cu floricele! Ralu, vezi ca vineeeeee!
Ingrediente:
  • 100 g porumb pentru floricele
  • 50 g bombonele m&m's cu ciocolata
  • 50 g alune prajite nesarate
  • 100 g marshmallows albe daca gasiti, eu am gasit doar mixte
  • 3 linguri unt


Mod de preparare:

Se ''pusca'' popcornul in cuptorul cu micounde intr-o punga de hartie sau pe aragaz intr-o cratita, cum obisnuieste fiecare.
Untul si marshmallows-urile se topesc impreuna la microunde, se amesteca bine, apoi se toarna peste popcorn si se amesteca.
Se adauga si bombonelele si alunele, se amesteca usor si apoi se toarna totul intr-o forma unsa bine cu unt.
Se niveleaza si se lasa sa se intareasca, apoi se rastoarna pe o farfurie tapetata cu hartie de copt ca sa nu se lipeasca si se serveste cu pofta.

Sincer, nu ma asteptam sa fie asa de bun, m-a suprins placut cum popcornul se inmoaie usor de la pasta de marsmallow si pitica e incantata!
Pofta buna!

Salata bulgareasca

E un pic mai altfel, dar asta nu inseamna ca e mai putin buna:D

Ingrediente pentru 2 portii:
  • 2 oua
  • 4 felii branza mozzarella
  • 100 g pastrama piept de pui
  • 2 rosii
  • 2 castraveciori
  • 2 fire ceapa verde
  • 1/2 salata verde
  • sare, piper macinat
  • ulei de masline si/sau zeama de lamaie pantru dressing


Mod de preparare:

Se fierb ouale tari, dupa care se curata si se taie felii. Branza si pastrama se taie cubulete. Se spala rosiile, castravetii, ceapa si salata si se taie felii. Se pun toate pe o farfurie sau intr-un bol, se condimenteaza cu sare si piper, ulei si/sau zeama de lamaie dupa gust. Gata!
Pofta buna!

18 octombrie 2011

Placinta cu mere - Apple pie

Am vazut reteta pe un site unguresc si mi-a placut cum arata, apoi cumva, cu google translate am reusit sa pricep ce contine reteta :D asa ca am ''comis-o''.
Si pentru ca merele sunt vedetele toamnei asa cum zicea si Ralu m-am gandit sa particip cu placinta la provocarea de luna aceasta!
Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 250 g faina
  • 2 linguri miere
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou
  • 150 g unt

Pentru umplutura:
  • 6 mere
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lingura suc de lamaie

In plus: unt pentru uns tava si boabe de fasole pentru pus pe aluat ca si greutate.

Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta impreuna cu 2 linguri de apa rece. Se da aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Se unge o forma de tort cu unt. Lasam deoparte o cincime din aluat, iar cu restul se intinde o foaie rotunda care sa acopere forma de tort si sa ramana si o margine de 2-3 cm (la mine partea asta a fost cam ''tricky'' pentru ca Eliza se tot joaca cu sucitorul si nu l-am mai gasit asa ca am intins cu mainile :D). Se aseaza foaia de aluat in tava, se inteapa cu furculita din loc in loc si se mai da la frigider inca 20 de minute.

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se pune peste aluat hartie de copt si boabe de fasole sau ce aveti pe-acasa, apoi se coace 10 minute.
Merele spalate si curatate se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime, se stropesc cu zeama de lamaie. Se mixeaza 2 oua cu frisca, zaharul si zaharul vanilat. Peste aluat se aseza feliile de mere si se toarna amestecul cu oua peste ele. Din aluatul ramas se intind cateva fasii si se aseaza deasupra sub forma unui grilaj. Se unge placinta cu oul ramas si se da la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa ce se raceste se presara deasupra zahar praf.

Suna putin cam complicat, dar sa stiti ca e foarte buna si merita efortul! 
Pofta buna!


Pui cu ierburi de Provence

O friptura foarte simpla dar foarte aromata.
Ingrediente:
  • 1 kg carne de pui (pulpe, aripi)
  • 3 linguri amestec de ierburi de Provence
  • 2-3 linguri ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper macinat

Mod de preparare:
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper. Se spala si se curata carnea de pui, apoi se unge cu amestecul de mai sus si se lasa sa stea 10-15 minute la temperatura camerei.


Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade, se aseaza carnea intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor pentru 25-30 de minute.

Se serveste cu ganitura preferata.

Pofta buna!

17 octombrie 2011

Floarea soarelui - Cozonac cu mac

Un cozonac cu mac putin altfel :)
Ingrediente:
  • Ptr aluat:  
  • 500 g faina
  • 60 g zahar pudra
  • 100 g unt sau margarina
  • 40 g drojdie
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Ptr. umplutura:
  • 150 g mac
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 ou 


Mod de preparare:
Se cerne faina, se amesteca cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie. Se freaca galbenusurile cu praful de sare si cu untul topit si racit, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin laptele, se amesteca cu drojdia si se toarna peste faina. Se framanta toate 20 de minute. Se acopera si se lasa sa se odihneasca pana se pregateste umplutura.
Se macina macul (sau se fierbe in 150 ml de lapte), apoi se amesteca cu 50 g unt la temperatura camerei si cu zaharul vanilinat. Tava de aragaz se tapeteaza cu hartie de copt sau cu unt si se porneste cuptorul la 180 de grade.
Se imparte aluatul in doua.


O jumatate se imparte din nou in patru si se intind patru foi rotunde putin mai mici decat tava aragazului. Se unge fiecare foaie cu untul ramas si se suprapun. Se aseaza in tava si cu un cutit ascutit se taie din centrul cercului pana aproape de margini 8 parti egale.


Se scot varfurile spre inafara.

Din cealalta jumatate se intinde o foaie dreptunghiulara peste care se pune umplutura de mac si se ruleaza. Se feliaza rulada in fasii de aprox. 1 cm dar nu de tot ca sa ramana legate.

Lasam deoparte un capat, apoi asezam rulada in centrul cercului astfel incat feliile sa se suprapuna de jumatate. In mijloc se aseaza capatul crestat putin pe margini.

Se bate bine oul, apoi cu o pensula se unge tot cozonacul. Se da la cuptor jumatate de ora pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!

Pui cu miere si legume la cuptor

O mancare foarte usoara si bunaaaa!
Ingrediente:
  • 2-3 bucati piept de pui
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper 
  • 1/2 lingurita boia
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 vanata mica
  • 2 rosii
  • 4 cepe mici
  • 4 linguri ulei
  • 100 ml vin
  • 100 ml apa
  • rozmarin
  • sare, piper


Mod de preparare:
Pieptul de pui se cresteaza deasupra. Se amesteca bine mierea cu uleiul, sarea, piperul si boiaua si se unge carnea cu acest amestec, apoi se da la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp se spala si se curata legumele, se taie rondele.


Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei se aseaza alternativ feliile de legume, se condimenteaza, se pune deasupra pieptul de pui si se toarna vinul si apa peste ele.

Se dau la cuptor la foc potrivit pentru 40-45 de minute.
Pofta buna!

Persoane interesate