Ingrediente:
- 5-6 piersici
- 4 oua
- 150 g zahar + 2 linguri ptr piersici
- 200 g faina
- 80 g unt
- 100 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se spala piersicile, se curata de coaja, se taie in doua si se scot samburii, apoi se presara cu zahar si se lasa cca 20 de minute la macerat.
Intre timp se mixeaza galbenusurile cu 150 g de zahar, se adauga untul topit, laptele caldut si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta si praful de copt si se amesteca bine, aluatul are consistenta celui de la chec.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare, iar apoi se incorporeaza la aluat amestecand usor cu un tel.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Se aseaza deasupra piersicile scurse de zeama si sterse cu un prosop de hartie, cu scobitura in jos.
Se coace in cuptorul incins bine ptr 40 de minute.
Dupa racire se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Pofta mare!
Intre timp se mixeaza galbenusurile cu 150 g de zahar, se adauga untul topit, laptele caldut si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta si praful de copt si se amesteca bine, aluatul are consistenta celui de la chec.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare, iar apoi se incorporeaza la aluat amestecand usor cu un tel.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
Se aseaza deasupra piersicile scurse de zeama si sterse cu un prosop de hartie, cu scobitura in jos.
Se coace in cuptorul incins bine ptr 40 de minute.
Dupa racire se pudreaza cu zahar si se portioneaza.
Pofta mare!
Ce pufosenie!! Minunat arata!
RăspundețiȘtergeresuperba si o minunatie pe timp de iarna!Pup
RăspundețiȘtergerePufoasa si tare buna!!!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! O seara frumoasa sa aveti! Va pup
RăspundețiȘtergereMinunata, o feliuta mai ai??? pup :*
RăspundețiȘtergereDau un rulou pentru o feliuta ca nu am nimic dulce la ora asta:)
RăspundețiȘtergereOk Teo! Facem targul :) Te pup!
RăspundețiȘtergereMinunate! Cand am vazut postarea in lista de lecturi a blogului, prima mea intrebare a fost "De unde are piersici?". Dar m-am lamurit:-)
RăspundețiȘtergereApropos de liste de lecturi am observat ca postarile mele nu mai apar nici in bloglist,nici in blogroll, nici in newsletter. Ti s-a intamplat vreodata asa ceva?
Feliuta de pe farfurie am servit-o eu.Delicioasa.Pup!
RăspundețiȘtergereUn deliciu cu aroma de vara! Ce pofta mi-ai facut... Pupici
RăspundețiȘtergereAi dreptate, este un deliciu intradevar sa mananci iarna piersici proaspete. Pana la mine se simte parfumul piersicilor. O zi frumoasa, pup!
RăspundețiȘtergerecu piersici....inseamna ca este foarte buuuuuuunaaaa...
RăspundețiȘtergerePufoasa "rau" :) Arata foarte bine !
RăspundețiȘtergereSuperba! Ce fain ca ai gasit piersici pe vremea asta :)
RăspundețiȘtergereSe vede treaba ca si voua va plac piersicile :) eu le-am gasit intamplator la magazin si m-am gandit la prajitura asta. Normal ca nu au aceeasi aroma ca vara, dar tot buna e! Am gasit si capsuni nu demult si am facut checul cu capsuni, foarte bun si ala! Va pup si va doresc un weekend frumos si insorit!:)
RăspundețiȘtergereRalu, nu ma mai mira nimic, se poate intampla orice :) sper sa-si revina si sa fie ok! Te pup
RăspundețiȘtergerePur si simplu delicios.
RăspundețiȘtergereImi plac prajiturile cu fructe.
RăspundețiȘtergerePup si o zi frumoasa de duminica!