19 ianuarie 2012

Prajitura cu piersici

Sa va zic cat de mult imi place aceasta prajitura cu piersici.....sa nu va zic? :) Pai daca mi-am cumparat si iarna piersici sa imi fac, cred ca va dati voi seama!


Ingrediente:

  • 5-6 piersici
  • 4 oua
  • 150 g zahar + 2 linguri ptr piersici
  • 200 g faina
  • 80 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra 
Mod de preparare:

Se spala piersicile, se curata de coaja, se taie in doua si se scot samburii, apoi se presara cu zahar si se lasa cca 20 de minute la macerat.


Intre timp se mixeaza galbenusurile cu 150 g de zahar, se adauga untul topit, laptele caldut si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga faina cernuta si praful de copt si se amesteca bine, aluatul are consistenta celui de la chec.


Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare, iar apoi se incorporeaza la aluat amestecand usor cu un tel. 


Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. 


Se aseaza deasupra piersicile scurse de zeama si sterse cu un prosop de hartie,  cu scobitura in jos. 


Se coace in cuptorul incins bine ptr 40 de minute.



Dupa racire se pudreaza cu zahar si se portioneaza.



Pofta mare!

18 comentarii:

  1. superba si o minunatie pe timp de iarna!Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! O seara frumoasa sa aveti! Va pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata, o feliuta mai ai??? pup :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Dau un rulou pentru o feliuta ca nu am nimic dulce la ora asta:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunate! Cand am vazut postarea in lista de lecturi a blogului, prima mea intrebare a fost "De unde are piersici?". Dar m-am lamurit:-)
    Apropos de liste de lecturi am observat ca postarile mele nu mai apar nici in bloglist,nici in blogroll, nici in newsletter. Ti s-a intamplat vreodata asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  6. Feliuta de pe farfurie am servit-o eu.Delicioasa.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Un deliciu cu aroma de vara! Ce pofta mi-ai facut... Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai dreptate, este un deliciu intradevar sa mananci iarna piersici proaspete. Pana la mine se simte parfumul piersicilor. O zi frumoasa, pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. cu piersici....inseamna ca este foarte buuuuuuunaaaa...

    RăspundețiȘtergere
  10. Pufoasa "rau" :) Arata foarte bine !

    RăspundețiȘtergere
  11. Superba! Ce fain ca ai gasit piersici pe vremea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Se vede treaba ca si voua va plac piersicile :) eu le-am gasit intamplator la magazin si m-am gandit la prajitura asta. Normal ca nu au aceeasi aroma ca vara, dar tot buna e! Am gasit si capsuni nu demult si am facut checul cu capsuni, foarte bun si ala! Va pup si va doresc un weekend frumos si insorit!:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ralu, nu ma mai mira nimic, se poate intampla orice :) sper sa-si revina si sa fie ok! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi plac prajiturile cu fructe.
    Pup si o zi frumoasa de duminica!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate