Ingrediente:
- 3 vinete
- 1 dovlecel
- 250 g ciuperci chapignon
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar
- 4 fire ceapa verde
- 4 fire usturoi verde
- 6 linguri gris
- 8 oua
- sare, piper macinat
Mod de preparare:
Se pun la fiert 2 litri de apa cu sare. se curata si se taie cubulete vinetele, dovleacul si ciupercile, apoi se oparesc pe rand in apa cu sare. Se strecoara si dupa ce se racesc se storc bine de apa.
Se toaca verdeata, ceapa si usturoiul si se amesteca intr-un bol cu restul legumelor, cu 4 oua si cu grisul. Trei dintre oua se fierb in apa cu sare 3-4 minute, dupa care se curata, iar celalalt ou se bate bine cu un praf de sare.
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se aseaza jumatate din amestecul de legume, se aseaza ouale fierte pe mijloc, iar deasupra se pune cealalta jumatate de legume.
Oul batut se toarna deasupra si se coace drobul in cuptorul preincalzit cam 60 de minute la foc potrivit, la inceput acoperit cu o folie de aluminiu, dupa care se scoate folia, sa se rumeneasca frumos.
Pofta buna!
Delicioasa combinatie!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simo! Pupici!
RăspundețiȘtergereHristos a inviat!!!Sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html
RăspundețiȘtergere