Ingrediente:
- 4 oua
- 370 ml iaurt
- 300 g zahar
- 150 g gris
- 300 g faina
- 2 plicuri praf de copt
- 1-2 plicuri zahar vanilinat
Ptr sirop:
- 400 ml apa
- 400 ml suc proaspat de portocale
- 250 g zahar
- 1 lingura zeama de lamaie
Ptr decor:
- 200 ml frisca lichida
- 150 ml iaurt cremos
- cateva felii de portocale
Mod de preparare:
Se pune la fiert siropul, adica apa cu zaharul, sucul de portocale si zeama de lamaie. Se fierbe aprox. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt.
Se unge o tava cu unt sau ulei si se toarna in ea aluatul. Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade.Se da prajitura la cuptor pentru cca. 40 de minute.
Cand e gata se toarna incet siropul rece peste prajitura fierbinte si se lasa sa-l absoarba. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patratele.
Se bate bine frisca apoi se amesteca cu iaurtul si se serveste pe sau langa prajitura impreuna cu felii de portocala, sau se serveste simplu presarata cu fulgi de nuca de cocos.
Pofta buna!
Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt.
Se unge o tava cu unt sau ulei si se toarna in ea aluatul. Se preincalzeste cuptorul la 140 de grade.Se da prajitura la cuptor pentru cca. 40 de minute.
Cand e gata se toarna incet siropul rece peste prajitura fierbinte si se lasa sa-l absoarba. Dupa ce s-a racit se taie romburi sau patratele.
Se bate bine frisca apoi se amesteca cu iaurtul si se serveste pe sau langa prajitura impreuna cu felii de portocala, sau se serveste simplu presarata cu fulgi de nuca de cocos.
Pofta buna!
Ce bine arata!...mi-ai facut pofta!
RăspundețiȘtergereUn weekend excelent sa ai!
Corner of heaven
Ce pufoasa este.
RăspundețiȘtergereSeara buna!
Multumesc mult! Un weekend frumos si voua!
RăspundețiȘtergereAromatã...mmm...
RăspundețiȘtergereImi place ca e foarte insiropata!Pupici!
RăspundețiȘtergerearata minunat!
RăspundețiȘtergereAromata si insiropata intr-adevar! Va multumesc si va pup! Un weekend frumos sa aveti!
RăspundețiȘtergereMmm, arata foarte bine si cred ca e tare buna!!Pupici!
RăspundețiȘtergereArata tare bine!!! te pup :*
RăspundețiȘtergereFoarte racoritoare! Imi place, deci ma servesc! Pupici si weekend placut in continuare
RăspundețiȘtergereMmmm aduc eu o cafea;)...o duminca frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta praji asta. Cred ca am mancat ceva asemanator in Turcia. Merita incercata.
RăspundețiȘtergereo saptamana usoara iti doresc
Multumesc mult Licuta, Dana, Simona,Mona si Brandusa! O saptamana frumoasa sa aveti! Va pup
RăspundețiȘtergereO prajitura insiropata cred ca-i un deliciu. De retinut, pup!
RăspundețiȘtergereUps ,ce avem noi aici?Corina scumpa, cred ca a fost super delicioasa?Pup si o zi buna si printesei tale
RăspundețiȘtergereUn deliciu,ce mai.Te pup!
RăspundețiȘtergereUn premiu te asteapta la mine pe blog, pupici!!!
RăspundețiȘtergereA fost foarte buna, insiropata rau! Va pup!
RăspundețiȘtergereSunt sigura ca are o aroma intensa, imi place mult!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag pe la mine...vei gasi o surpriza placuta (zic eu :P)!
Pupici, nb!