- Ptr. blat:
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 140 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 80 g faina
- 50 g amidon
- Ptr. umplut:
- 750 g visine
- 400 g frisca
- 200 g branza de vaci
- 100 ml smantana
- 3 linguri zahar pudra
- 1 plic tort gelee rosu
- visinata
Mod de preparare:
Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile. Se cerne faina impreuna cu amidonul si se adauga in ploaie amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu diametrul 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30 de minute la 175 grade.
Visinele se spala si se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga, pastrand sucul de la ele. Se bate frisca. Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga la frisca impreuna cu 2/3 din cantitatea de visine.
Blatul rece se taie in trei. Se aseaza inelul formei de tort in jurul feliei de blat de jos, se adauga jumatate din cantitatea de crema, se intinde si se pune a doua felie de blat. Se intinde crema ramasa si se pune deasupra ultima felie de blat.
Visinele ramase se aseaza deasupra pe tort. Din sucul lasat de visine completat cu visinata, se prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se toarna peste visine si se da tortul la frigider pentru cca 2 ore.
Se orneaza dupa bunul plac, eu am avut niste biscuiti si merisoare uscate dar puteti pune migdale sau nuci tocate.
Pofta buna!
Visinele se spala si se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga, pastrand sucul de la ele. Se bate frisca. Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga la frisca impreuna cu 2/3 din cantitatea de visine.
Blatul rece se taie in trei. Se aseaza inelul formei de tort in jurul feliei de blat de jos, se adauga jumatate din cantitatea de crema, se intinde si se pune a doua felie de blat. Se intinde crema ramasa si se pune deasupra ultima felie de blat.
Visinele ramase se aseaza deasupra pe tort. Din sucul lasat de visine completat cu visinata, se prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se toarna peste visine si se da tortul la frigider pentru cca 2 ore.
Se orneaza dupa bunul plac, eu am avut niste biscuiti si merisoare uscate dar puteti pune migdale sau nuci tocate.
Pofta buna!
Arata superb, felicitari pentru realizare! Ma inscriu la o felie.
RăspundețiȘtergereWooow....Ce frumos e! Si cred ca a fost delicios!
RăspundețiȘtergereUn deliciu! Foarte frumos arata! Dar.. unde ai gasit visine proaspete?? Si eu caut de ceva timp.. si nu am gasit..
RăspundețiȘtergereArata demential!!!! Si eu vreau o feliuta, te pup :*
RăspundețiȘtergereUau, ce bine arata si e delicios la maxim!!!Pup!
RăspundețiȘtergerewow....wow....wow.....cat de bine arata...cat de bun trebuie sa fie...mmm.pup!
RăspundețiȘtergereTare-mi mai place tortul tau.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc dragele mele! Simona, visine poti lua si congelate sau din compot daca nu gasesti proaspete. Pupici!
RăspundețiȘtergereSuper Corina scumpa,esti minunata.Ce bine arata si ce efect are?SUPERB si cu visine...........pacat ca eu aici nu gases visine.Pupici si un sfarsit de saptamana linistit si cald iti doresc,Pupici si la printesa ta dulce
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona mea draga! Un weekend frumos sa aveti si voi! Pupici de la noi!
RăspundețiȘtergere