Ingrediente:
- Ptr blat:
- 5 oua
- 10 linguri apa rece
- 250 g zahar pudra
- 200 g faina
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- Ptr crema:
- 4 lamai mari
- 250 g zahar
- 3 linguri amidon
- 2 oua
- 200 g unt sau margarina
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.
Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava, ideal ar fi de 20/30 cm sa se poata taia blatul in doua pe orizontala. Se toarna aluatul in tava si se niveleaza, apoi se coace la foc mic 25-30 de minute.
Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca zaharul cu amidonul pentru crema, apoi se pun ouale si zeama stoarsa de la lamai(cam 250-300 ml).
Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se da la rece. Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema rece.
Se lasa deoparte 2-3 linguri de crema, apoi se umple blatul. Crema ramasa se intinde deasupra si se presara cocos peste ea.
Pofta buna!
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga apa pe rand cate o lingura mixand in continuare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste.
Se amesteca galbenusurile cu coaja de lamaie si se adauga la albusuri. Se adauga si faina putin cate putin amestecand incet.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava, ideal ar fi de 20/30 cm sa se poata taia blatul in doua pe orizontala. Se toarna aluatul in tava si se niveleaza, apoi se coace la foc mic 25-30 de minute.
Se face testul cu scobitoarea si se lasa sa se raceasca.
Se amesteca zaharul cu amidonul pentru crema, apoi se pun ouale si zeama stoarsa de la lamai(cam 250-300 ml).
Se fierbe crema pana se ingroasa, apoi se da la rece. Untul la temperatura camerei se amesteca cu crema rece.
Se lasa deoparte 2-3 linguri de crema, apoi se umple blatul. Crema ramasa se intinde deasupra si se presara cocos peste ea.
- daca nu va place prajitura acrisoara puteti folosi 2 lamai si completati cu suc de portocale pana la 300 de ml cat trebuie la crema
- acuma, ca sa iasa si mai pufosenie de prajitura ar trebui 10-12 oua :))
Pofta buna!
Prajitura asta o face cumnata mea si e foarte buna!Din cate stiu eu reteta e putin diferita.Am sa o fac si eu!Pupici!
RăspundețiȘtergereuna dintre prajiturile copilariei mele! e absolut divina!
RăspundețiȘtergerete pup si sarbatori fericite ♥
Multumesc Teo! Pup
RăspundețiȘtergereEmily, mersi! Sarbatori fericite si tie! Pupici
RăspundețiȘtergereMmm, ii simt parfumul!!!Tare buna!Pup!
RăspundețiȘtergereExcelent arata si gustul e la fel ! :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa.Ador lamaia.Pupici!
RăspundețiȘtergereFrumoasa si gustoasa lamîita ta!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Va pup!
RăspundețiȘtergeree prajitura preferata a copilariei,dar n-am facut-o niciodata,poate sunt eu la rand sa o execut. Imi place noul look.
RăspundețiȘtergereMultumesc Adina! Daca o faci sa-mi spui cum ti-a placut:) Pup
RăspundețiȘtergereSi buna o facea, dar parca putin altfel. O sa caut in caietelul ei ;) Oricum e dementiala!! pupici
RăspundețiȘtergereAnto draga, normal ca e putin altfel al lui buni, dar cel mai bun e cum iti place tie, nu? :) Te pup!
RăspundețiȘtergereDraga mea ,intra aici http://www.infocs.ro/ceva-gustos-si-dulce-ca-vacanta-care-trecut-tort-lamaita/
RăspundețiȘtergereOrdinarii astia mi-au furat 12 retete culinare ,ma lupt cu ei de 2 saptamani sa le stearga,de-abia au sters jumatate din ele !
I-am reclamat si eu ,si Petitchef-ul ,si alte colege...!
Tot site-ul asta este facut doar din plagiat !