Pentru blat:
7 oua
3 linguri cacao
7 linguri zahar
4 linguri faina
1 esenta de rom
Pentru umplutura:
3 oua
200 g zahar
400 ml lapte
3 linguri amidon
50 g ciocolata neagra
100 g unt
Pentru decor:
300 ml frisca lichida
200 g mascarpone
50 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru blat, se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si se continua baterea pana se topeste. Se incorporeaza galbenusurile unul cate unul, se pun esenta, cacaua si faina, amestecand usor cu o paleta de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa si tapetata si se coace 30-40 de minute la foc potrivit. Se lasa la racit si se taie in 3.
Pentru crema, se bat ouale cu zaharul, se adauga amidonul si laptele caldut si se pune la fiert. Cand incepe sa se ingroase ca o budinca se ia de pe foc si se adauga ciocolata si untul. Se lasa la racit.
Se aseaza o parte de blat pe un platou, se pune jumatate de crema, al doua parte de blat, restul de crema si se acopera cu ultimul blat.
Se mixeaza 200 ml frisca, se adauga mascarpone si se mixeaza pana la incorporare. Se imbraca tortul cu aceasta compozitie. Se topeste ciocolata, se amesteca cu frisca ramasa si se orneaza tortul cu ea.
Pofta buna!
wow ce fain e!!! La multi ani adela!!! te pup cory :*
RăspundețiȘtergerefoarte frumos tortul! La multi ani sarbatoritei!
RăspundețiȘtergereFain tare!La multi ani sarbatoritei!
RăspundețiȘtergereMultumesc dragele mele! Va pup!
RăspundețiȘtergereDai o felie de tort in schimbul unei cupe cu inghetata?Inghit in sec atunci cand ma uit la el,mai ales ca este cu mascarpone si ciocolata.Pupici!"La multi ani" sarbatoritei.
RăspundețiȘtergereCe bine arataaa! As fura o feliuta... La multi ani sarbatoritei. Pupici
RăspundețiȘtergereTare bine arata si e tare delicios!!La multi ani Adelei!Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc! O feliuta la fiecare! Pupici!
RăspundețiȘtergereLa multi ani Adela iar tie felicitari pentru gest si pentru bunaciunea asta de tort!
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea! >:D<
RăspundețiȘtergere