Ei bine, asa mai pe-nserate, cand ajung de la servici, reusesc sa mai fac si eu cate ceva bun....despre poze ce sa va mai zic...nu mai vad ele lumina zilei pana la vara :))
- 1 cutie foi de lasagne
- 100 g parmezan
Pentru sosul ragu:
- 600 g carne tocata de vita (sau de care va place)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri ulei
- 400 g rosii decojite cuburi
- rozmarin, salvie
- sare, piper macinat
- 800 ml lapte
- 100 g faina
- 100 g unt
- nucsoara rasa
- sare, piper macinat
Mod de preparare:
Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.
Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cam 30 de minute amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15 minute impreuna cu acestea.
Intre timp se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in untul topit, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, o patrime de sos bechamel, o patrime din sosul ragu, o lingura de parmezan.
Se repeta tot aranjamentul inca de 3 ori, ultimul rand de foi de lasagne care se acopera cu sos bechamel si parmezan.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.
Cu acesta reteta particip la concurs avand in vedere ca am folosit rosii decojite cuburi.
Pofta buna!
Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cam 30 de minute amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15 minute impreuna cu acestea.
Intre timp se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in untul topit, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, o patrime de sos bechamel, o patrime din sosul ragu, o lingura de parmezan.
Se repeta tot aranjamentul inca de 3 ori, ultimul rand de foi de lasagne care se acopera cu sos bechamel si parmezan.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.
Pofta buna!
Ti-am zis ca vreau si eu, nu???
RăspundețiȘtergerePup... dar numai daca imi dai si mie lasagne :)
Iti dau Ancuta draga ca am facut sa fie! :)) Pupici
RăspundețiȘtergereFoarte faine pozele chiar daca nu sunt la lumina zilei, trebuie sa fac si eu lasagne cat de curand, ca tare mai poftesc, pup si bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereE preferata fetitei mele! O primesti la masa?:-)
RăspundețiȘtergereBafta la concurs!
Diana mea le prefera,asa ca o trimit la tine pana-i fac eu.Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata. Si eu fac mîine!
RăspundețiȘtergereCe delicios arata! Nu refuz o portie! Pupici
RăspundețiȘtergereCate o portie pentru fiecare, cu mare drag! >:D< Pup
RăspundețiȘtergereChiar ca mie pofta de o lasagne.
RăspundețiȘtergerePup si zi frumoasa!
Pup Mediii!
RăspundețiȘtergere