Ingrediente:
- Ptr aluat:
- 1 cana (de 230 ml) ulei
- 2 cani apa
- 2 cani faina
- un praf de sare
- 6 oua
- Ptr crema:
- 125 g zahar
- 65 g faina
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 ml frisca lichida
- Ptr glazura:
- 150 g ciocolata neagra
- 50-60 g unt
Mod de pregatire:
Mai intai pregatim aluatul: se pun la fiert apa cu putina sare si cu uleiul. Cand da in clocot se ia de pe foc si se adauga faina toata odata si se amesteca bine cu un tel pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand cu telul. Cand e doar putin calduta se adauga ouale pe rand cate unul, amestecand bine dupa fiecare.
Se pune o treime din aluat intr-un pos cu dui mare si se spriteaza bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele. O sa iasa aprox 3 tavi de eclere.
Se coc la 220 de grade 15 minute pana cresc si se rumenesc usor, apoi se reduce focul la 180 de grade si se mai coc 30 de minute sa nu ramana crude inauntru. Se lasa sa se raceasca pana pregatim crema.
Pentru crema se amesteca intr-o cratita cu fund dublu zaharul cu faina si cu ouale, apoi se adauga laptele incet si se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca o budinca amestecand mereu. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, apoi se acopera cu o folie si se lasa la racit. Se mixeaza frisca si se adauga la crema cate o lingura pe rand, amestecand usor sa ramana pufoasa.
Se taie cojile de eclere in doua pe lungime, se umple posul cu crema si se spriteaza pe fiecare ecler, se unesc la loc cojile si sa dau la rece pana pregatim glazura.
Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit pe baie de aburi impreuna cu untul amestecand mereu. Daca e prea groasa compozitia, mai puteti adauga putin unt pana devine curgatoare glazura ca sa o puteti turna pe eclere.
Se scot eclerele din frigider si cu o lingurita se toarna glazura de ciocolata pe fiecare, apoi se dau din nou la rece pana la servire.
Pofta buna!
Se pune o treime din aluat intr-un pos cu dui mare si se spriteaza bastonase intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele. O sa iasa aprox 3 tavi de eclere.
Se coc la 220 de grade 15 minute pana cresc si se rumenesc usor, apoi se reduce focul la 180 de grade si se mai coc 30 de minute sa nu ramana crude inauntru. Se lasa sa se raceasca pana pregatim crema.
Pentru crema se amesteca intr-o cratita cu fund dublu zaharul cu faina si cu ouale, apoi se adauga laptele incet si se omogenizeaza. Se pune pe foc si se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa ca o budinca amestecand mereu. Se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat, apoi se acopera cu o folie si se lasa la racit. Se mixeaza frisca si se adauga la crema cate o lingura pe rand, amestecand usor sa ramana pufoasa.
Se taie cojile de eclere in doua pe lungime, se umple posul cu crema si se spriteaza pe fiecare ecler, se unesc la loc cojile si sa dau la rece pana pregatim glazura.
Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit pe baie de aburi impreuna cu untul amestecand mereu. Daca e prea groasa compozitia, mai puteti adauga putin unt pana devine curgatoare glazura ca sa o puteti turna pe eclere.
Se scot eclerele din frigider si cu o lingurita se toarna glazura de ciocolata pe fiecare, apoi se dau din nou la rece pana la servire.
Pofta buna!
Excelente ti-au iesit, felicitari! Sigur ca merita toata munca :)
RăspundețiȘtergereAm incercat candva si nu mi-au iesit, dar salvez reteta aluatului tau ca arata prea delicios.:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simo! De stiam eu cat e de munca, nu e sigur ca le mai faceam:))
RăspundețiȘtergereAlina, sa stii ca asa am patit si eu si tare m-am descurajat! Si de data asta tot aluatul mi-a dat batai de cap: mai intai pana am amestecat in el toate ouale, apoi pana am copt 3 tavi de eclere: sa te inarmezi cu rabdare pentru ca la sfarsit o sa mananci niste eclere minunate! Te pup!
RăspundețiȘtergereFOARTE BUNE, am incercat
RăspundețiȘtergeresi un alt tip dac vreti ...,http://retete-de-ava.blogspot.ro/2015/04/eclere-cu-crema-de-vanilie-si-mascrponne.html