28 ianuarie 2015

Crema de zahar ars

Un desert foarte popular datorita gustului sau deosebit: din oua, zahar, lapte si putina vanilie, cum sa nu fie bun? Poate fi ornat cu frisca si diverse fructe, dupa preferinte.

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de pregatire:

Se topesc 5 linguri de zahar la foc mic pana devine galben-ruginiu, apoi se tapeteaza peretii unei tavi ceramice sau a cratitei in car urmeaza sa coacem crema si zaharul topit.
Se mixeaza ouale, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se dizolva. Se adauga laptele si se mai mixeaza putin, apoi se toarna in forma de copt si se aseza intr-o tava pe care o umplem cu apa fierbinte. Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade vreme de 45 de minute. Dupa 45 de minute, verificam crema cu o scobitoare si daca iese curata, crema este gata. Daca nu, o mai lasam 5-10 minute si verificam din nou.
Se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu frisca.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate