Ingrediente:
- 500 ml apa minerala
- 5 linguri ulei
- 4-5 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 17-18 linguri faina
- 2 mere
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 ligurita praf de copt
- 2 lingurite zeama de lamaie
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se amesteca intr-un bol: apa minerala, sarea, zaharul, zaharul vanilat si uleiul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina treptat, scortisoara, iar la final praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam si merele razuite.
Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, apoi incingem o tigaie pe care o ungem cu putin ulei. Luam 3 linguri din compozitie si formam clatite potrivit de mari pe care le coacem la foc mediu pe ambele parti, pana se rumenesc.
Noi le-am servit cu un gem de afine si fructe de soc, merge grozav, dar puteti servi cu ce va place.
Pofta buna!
Amestecam bine cu un tel, apoi adaugam si merele razuite.
Lasam aluatul sa se odihneasca cateva minute, apoi incingem o tigaie pe care o ungem cu putin ulei. Luam 3 linguri din compozitie si formam clatite potrivit de mari pe care le coacem la foc mediu pe ambele parti, pana se rumenesc.
Noi le-am servit cu un gem de afine si fructe de soc, merge grozav, dar puteti servi cu ce va place.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu