Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g faina
- 125 g unt
- 40 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie (Bio daca gasiti)
- 5 linguri lapte rece
- un praf de sare
Pentru umplutura:
- 500 g branza quark (un fel de branza de vaci cremoasa)
- 250 g creme fraiche (smantana cu 30% grasime)
- 4 oua
- 150 g faina
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul de tarta: se amesteca faina cu praful de sare si zaharul intr-un bol, se adauga coaja de lamaie si untul taiat cubulete si se amesteca usor cu mainile. La sfarsit se adauga laptele si se framanta pana obtinem un aluat omogen - daca aluatul e prea tare mai puteti adauga o lingura doua de lapte. Se inveleste aluatul intr-o folie si se da la frigider pentru circa o ora.
Pentru umplutura: se amesteca intr-un bol faina cu zaharul, zaharul vanilat, branza, smantana si galbenusurile pana la omogenizare.
Separat se mixeaza bine albusurile cu un praf de sare.
Se amesteca usor cu o spatula albusurile batute spuma cu amestecul de branza.
Se intinde aluatul cu sucitorul pe masa infainata, dandu-i o forma rotunda cu care sa putem imbraca o forma de tort, inclusiv peretii acesteia. Se aseaza aluatul in forma de tort unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, se intinde bine cu mainile daca mai este nevoie, apoi se toarna umplutura si se niveleaza usor.
Se caoce tarta 20-30 de minute la 180 de grade, apoi inca 20 de minute la 150 de grade. Pentru a nu se crapa la suprafata, e preferabil sa o lasati la racit in cuptor, iar apoi la temperatura camerei, dupa care se da la rece pana la servire.
Inainte de a o taia puteti sa o pudrati cu zahar praf.
Pofta buna!
Ma bucur ca postezi din nou pe blog. Ai un blog frumos si placut si e pacat sa il lasi abandonat :). Te pup si mai trec pe aici daca faci bunatati si pt mine :)
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Timi! Te pup si eu si te astept cu drag! >:D<
RăspundețiȘtergereAsta-i asa cum imi place mie, cu branzica!!:-*
RăspundețiȘtergereImi place cum gatesti Corina ! O sa vin des pe aici, pupici ! Mihaela ( Ela68 - bucataras )
RăspundețiȘtergereO nebunie de tarta din care nu refuz o portie..Si sa postezi mai des pe blog...Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simo! Te pup!
RăspundețiȘtergereEla draga, ma bucur mult ca-ti place! Te astept cu mare drag! Te pup!
RăspundețiȘtergereRocsi scumpa multumesc! Esti o draguta! Pupici!
RăspundețiȘtergereFoarte faina tarta , :) asteptam si alte postari pe blog
RăspundețiȘtergereMultumesc Anca draga! Te pup!
RăspundețiȘtergereTarta asta-i fix pe gustul nostru! Desi nu am branza quark, cred ca merge si alt tip de branza dulce, cremoasa.
RăspundețiȘtergerePup
Multumesc Simo draga! Poti inlocui cu branza dulce de vaci, dar sa nu fie tare uscata si sa pui mai multa smantana zic eu, ca sa iasa cremoasa. Eu aici numai din asta gasesc, asa ca fac cu ce pot. Pupici!
RăspundețiȘtergerete astept la o noua provocare culinara: http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html
RăspundețiȘtergere