Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 375 g faina
- 150 ml lapte
- 25 g drojdie prospata
- 50 g unt
- 50 g zahar
- 1 ou
- un praf de sare
- Pentru crema de branza:
- 750 g branza quark
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 3 oua
- 2-3 linguri stafide
- Pentru crema de oua:
- 5 oua
- 350 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 150 g zahar
- 150 g unt
Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul: de amesteca faina cu sarea, se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar pana se lichefiaza, se incalzeste laptele si se dizolva in el untul si zaharul. Se framanta toate laolalta pret de 5-10 minute, dupa care se pune aluatul la crescut intr-un loc caldut acoperit cu un prosop pentru circa 45 de minute.
Intre timp pregatim crema de oua: facem o budinca din lapte, praf de budinca si zahar, dupa instructiunile de pe ambalaj, decat ca punem lapte mai putin ca sa iasa mai consistenta. Dupa ce s-a racit putin budinca, adaugam untul taiat cubulete si mixam pana se incorporeaza tot, apoi adaugam si galbenusurile de la oua. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care le incorporam si pe ele la crema amestecand usor ca sa ramana crema cat mai pufoasa.
Pentru crema de branza amestecam quarkul cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, iar apoi adaugam si stafide, daca dorim.
Tapetam o tava de marime potrivita si cu marginile inalte cu hartie de copt sau o ungem cu unt si tapetam cu faina(eu nu am avut asa ca am facut in 2 tavi mai mici).
Se intinde aluatul cu sucitorul pana ii dam forma tavii si lasam si pentru margini 1-2 cm, apoi il asezam in tava. Peste aluat se toarna crema de branza si se niveleaza frumos. Peste crema de branza se toarna si crema de ou, iar apoi se da prajitura la cuptorul incins si se coace pentru 40 de minute la 180 de grade.
Se verifica dupa 40 de minute si daca e nevoie se mai lasa inca 10 minute pana se intareste crema de ou(scuturati putin de tava sa vedeti daca s-a intarit crema si in mijloc).
Se poate lasa sa se raceasca pe aragaz, se pudreaza cu zahar cand e rece si se serveste cu pofta! Va garantez ca nu va puteti opri la o felie!
Pofta buna!
Intre timp pregatim crema de oua: facem o budinca din lapte, praf de budinca si zahar, dupa instructiunile de pe ambalaj, decat ca punem lapte mai putin ca sa iasa mai consistenta. Dupa ce s-a racit putin budinca, adaugam untul taiat cubulete si mixam pana se incorporeaza tot, apoi adaugam si galbenusurile de la oua. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, dupa care le incorporam si pe ele la crema amestecand usor ca sa ramana crema cat mai pufoasa.
Pentru crema de branza amestecam quarkul cu zaharul, zaharul vanilat si ouale, iar apoi adaugam si stafide, daca dorim.
Tapetam o tava de marime potrivita si cu marginile inalte cu hartie de copt sau o ungem cu unt si tapetam cu faina(eu nu am avut asa ca am facut in 2 tavi mai mici).
Se intinde aluatul cu sucitorul pana ii dam forma tavii si lasam si pentru margini 1-2 cm, apoi il asezam in tava. Peste aluat se toarna crema de branza si se niveleaza frumos. Peste crema de branza se toarna si crema de ou, iar apoi se da prajitura la cuptorul incins si se coace pentru 40 de minute la 180 de grade.
Se verifica dupa 40 de minute si daca e nevoie se mai lasa inca 10 minute pana se intareste crema de ou(scuturati putin de tava sa vedeti daca s-a intarit crema si in mijloc).
Se poate lasa sa se raceasca pe aragaz, se pudreaza cu zahar cand e rece si se serveste cu pofta! Va garantez ca nu va puteti opri la o felie!
Pofta buna!
Eu una imi imaginez ce gust divin are..Bravo..Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsi! Pupici si zi frumoasa sa ai!
RăspundețiȘtergereDe cheesecake si eu m-am indragostit dupa ce l-am gustat la prietena din Germania. Cred ca acolo am mancat cele mai buen cheesecake-uri!
RăspundețiȘtergereIar al tau chiar arata foarte bine!
Pfoai, cum arata!!! Vreau o felie maaare, te rog. :)
RăspundețiȘtergerecategoric pe gustul meu..........doua portii te rog!
RăspundețiȘtergere