Ingrediente:
- 500 g aripi de pui
- 3 linguri ulei sau unt topit
- 4 linguri sos de ardei iute - paprika
- 1 lingura boia iute
- 1/2 ligurita sare
- 1/2 lingurita piper cayenne
- 1/4 lingurita piper negru
- 1 iaurt mic -125 g
- 3-4 catei de usturoi
- 1 lingurita ulei
- 1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Se taie varful aripilor si se arunca. Cealalta parte se taie din nou in doua pe la articulatie. Se curata, se parlesc la flacara aragazului sau cum prefera fiecare.
Se face un sos din ulei amestecat cu pasta de ardei iute si condimentele, se poate pune intr-o punga impreuna cu aripile, sau intr-o tava si se lasa la marinat jumatate de ora.
Se pot praji aripile pe gratar, in tigaie sau in cuptor, cum prefera fiecare. Eu le-am dat la cuptor intr-o tava termorezistenta ptr jumatate de ora la foc potrivit.
Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca cu sarea si uleiul pana devine o pasta albicioasa, apoi se adauga iaurtul se se serveste langa aripioare.
Pofta mare!
Inspiratie
Se face un sos din ulei amestecat cu pasta de ardei iute si condimentele, se poate pune intr-o punga impreuna cu aripile, sau intr-o tava si se lasa la marinat jumatate de ora.
Se pot praji aripile pe gratar, in tigaie sau in cuptor, cum prefera fiecare. Eu le-am dat la cuptor intr-o tava termorezistenta ptr jumatate de ora la foc potrivit.
Se curata usturoiul si se piseaza, se amesteca cu sarea si uleiul pana devine o pasta albicioasa, apoi se adauga iaurtul se se serveste langa aripioare.
Pofta mare!
Inspiratie
O nebunie! Imi plac tare!
RăspundețiȘtergereO bunatate! Condimentat astfel nu am incercat inca. Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Va pup!
RăspundețiȘtergere