Ingrediente:
- 6 oua
- 130 g zahar
- 130 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- 400 g frisca lichida
- 250 g mascarpone
- 300 g capsuni
- suc de fructe sau zeama din compot ptr insiropat blatul
Mod de preparare:
Se bat bine ouale, apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si se mai bate pana se topeste.
Se cerne faina peste ouale batute si se inglobeaza cu grija. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa blatul sa se raceasca 2 ore sau pana a doua zi, apoi se taie in doua. Se insiropeaza cu suc de fructe.
Se bate frisca, se adauga mascarponele pe rand cate o lingura si se mixeaza pana se incorporeaza bine - daca intoarceti bolul cu susul in jos sa nu cada din bol.
Se spala capsunile, se lasa deoparte 3-4 bucati, restul se feliaza si se pun pe 2 prosoape de hartie care sa absoarba sucul din ele.
Se aseaza un strat de frisca pe blat si se niveleaza bine, apoi se pun felii de capsuni, se pune inca un strat de frisca, se acopera cu blat si se imbraca tortul cu frisca ramasa.
Deasupra se pun capsunile intregi iar pe marginii felii de capsuni.
Iubiti-va mult! :D
Se cerne faina peste ouale batute si se inglobeaza cu grija. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa blatul sa se raceasca 2 ore sau pana a doua zi, apoi se taie in doua. Se insiropeaza cu suc de fructe.
Se bate frisca, se adauga mascarponele pe rand cate o lingura si se mixeaza pana se incorporeaza bine - daca intoarceti bolul cu susul in jos sa nu cada din bol.
Se spala capsunile, se lasa deoparte 3-4 bucati, restul se feliaza si se pun pe 2 prosoape de hartie care sa absoarba sucul din ele.
Se aseaza un strat de frisca pe blat si se niveleaza bine, apoi se pun felii de capsuni, se pune inca un strat de frisca, se acopera cu blat si se imbraca tortul cu frisca ramasa.
Deasupra se pun capsunile intregi iar pe marginii felii de capsuni.
Iubiti-va mult! :D
Vin sa iau putin tortulet din asta delicios..pup!!
RăspundețiȘtergereSi sa fii iubita enorm enorm!!!
RăspundețiȘtergereFrisca si capsuni! Nimic mai potrivit!
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsuta scumpa, si tu la fel! Pup
RăspundețiȘtergereAsa e Teo, asteptam momentul oportun sa il postez :) Pup
RăspundețiȘtergereSupeeeeerb!Sa fii iubita!Seara minunata...
RăspundețiȘtergereFrumos tortulet, vin la o felie!
RăspundețiȘtergereMultumim frumos de urari!Asemenea si tie!Delicios tortuletul!Pup!
RăspundețiȘtergereLa fix am nimerit! Foarte bine arata tortuletul, deci vreau si eu o portie! Pupici si o zi plina de iubire!
RăspundețiȘtergereImi place! Vin si eu sa sarbatoresc cu voi!
RăspundețiȘtergereMultumeeeeesc! Va pup cu drag! Sa fiti iubite si o seara minunata sa aveti!
RăspundețiȘtergereSuper bun tortul...imi place combinatia de fructe cu frisca...un tort usor. Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Timea, si mie imi place tare mult! Pup
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata si e delicios ! Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Mimmi, te pup!
RăspundețiȘtergere