Nu sunt fan jumari si nu cred ca este chiar o reteta, dar ... ce nu fac eu pentru omul drag? :) Si daca tot le-am pregatit, le impart cu voi!
Ingrediente:- 2 kg slanina de porc impanata cu carne
- sare mare
Mod de preparare:
Se curata slanina de soric daca e cazul, se taie bucati mari si se pune la topit intr-o oala mare, la foc mic.
Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn pana se micsoreaza jumarile si plutesc in untura.
Dupa ce s-au racit un pic se scot cu o paleta, se sareaza , iar untura se toarna in borcane si se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn pana se micsoreaza jumarile si plutesc in untura.
Dupa ce s-au racit un pic se scot cu o paleta, se sareaza , iar untura se toarna in borcane si se pastreaza la frigider.
Pofta buna!
Desi le mancam ocazional, noua ne plac! La noi numai mama face jumari.
RăspundețiȘtergereArata tare bine!
Pupici
PS Pe blogul meu am postat cateva detalii cu faina de care ma intrebai.
Tata mananca jumari! Noi, restul mancam doar atunci cand le face :) Pup
RăspundețiȘtergereNoi mancam...tot asa cand fac altii :). Oricum sunt super cu ceapa rosie :)
RăspundețiȘtergereMie nu-mi plac,dar ca si tine,le fac pentru sot.Oricum ar fi arata bine.Pup!
RăspundețiȘtergereMie imi plac si imi este dor de ele.Am mancat si eu cateva la Craciun........mmm........bunebune,bune.
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Deci se vede treaba ca mai mult barbatii sunt cu astea :) noi doar le facem si eventual gustam. Va pup!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac foarte tare jumarile.Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereCe iti veni cu jumarile astea ca la colesterolul meu nu am voie nici sa ma uit!Poate il reduce putin ceapa:)
RăspundețiȘtergere