Ingrediente:
- 400 g foi de placinta
- 400 g leurda
- 400 g telemea putin sarata
- 4 oua
- 100 g unt
- 5 linguri ulei
- 100 ml lapte
- sare
- susan
Mod de preparare:
Se spala leurda si se zvanta, apoi se taie fasii. Se da telemeaua pe razatoare si se amesteca cu leurda si cu 2 oua, eventual se condimenteaza cu putina sare.
Se topeste untul in ulei si se ung trei foi de placinta. Intr-un capat se pune 1/4 din umplutura cu leurda si branza si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si se aseaza toate intr-o tava unsa cu unt.
Se bat ouale ramase cu laptele, se condimenteaza si se toarna in tava peste placinta, iar deasupra se presara susan. Se da la cuptorul incins pentru 30 de minute sau pana se rumeneste.
Pofta buna!
Un weekend minunat sa ai!
RăspundețiȘtergereCorner of heaven
Excelenta! O voi incerca cu spanac, iar cand apare leurda o voi face negresit!
RăspundețiȘtergereBine te-am gasit Corina! Imi place reteta de placinta:)O zi buna sa ai!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Ralu e foarte buna, n-o sa-ti para rau. Maria bun venit! Un weekend frumos si voua!
RăspundețiȘtergereMmm, tare buna placintica!!!Pupici!
RăspundețiȘtergereCe frumos arata.
RăspundețiȘtergereO zi minunata de duminica sa ai!
Multumesc mult, am avut o Duminica foarte interesanta, poate o sa povestim intr-o zi:) Va pup!
RăspundețiȘtergere