Ingrediente:
Pentru aluat:- 600 g faina
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 50 g zahar
- 2 oua
- 20 g drojdie proaspata
- un praf de sare
- 1 ou pentru uns deasupra
- 300 g branza dulce de vaci
- 1 galbenus
- 1 lingura stafide
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingura gris
- 1 plic zahar vanilinat
- 100-150 ciocolata tocata marunt
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut, apoi se toarna in mijlocul fainii si se lasa cateva minute pana creste.
Se dizolva restul de zahar in laptele cald, se adauga si untul si se amesteca pana se topeste. Ouale se bat bine cu un praf de sare. Se toarna toate peste faina, se amesteca bine cu o furculita, apoi se framanta cu mana cinci minute pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il dam la rece pana pregatim umplutura.
Se amesteca branza cu zaharul, galbenusul, stafidele si zaharul vanilat. Daca aveti o branza cremoasa, asa ca mine, adaugati si gris. Ciocolata se da pe razatoarea mare sau se faramiteaza cu mana.
Aluatul se imparte in doua parti egale
se formeaza doua rulouri
apoi se taie felii de aproximativ 32 g din care formam bilute.
Va ies aproximativ 28-30 de bucati. Ale mele s-au format la doua seturi de maini, adica am avut ajutor.
Se intinde fiecare biluta cu sucitorul dandu-i forma ovala, se aseaza umplutura pe lungime
apoi se ruleaza cat mai strans lipind marginile
si dandu-i o forma de potcoava.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus, se lasa sa se usuce bine, apoi se ung si cu albus si se dau la cuptorul incins.
Se coc aprox. 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Se mananca fierbinti sau reci, noroc ca sunt multe ca mai apuca si poza:)))
Pofta buna si spor la prajiturit!
Se dizolva restul de zahar in laptele cald, se adauga si untul si se amesteca pana se topeste. Ouale se bat bine cu un praf de sare. Se toarna toate peste faina, se amesteca bine cu o furculita, apoi se framanta cu mana cinci minute pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il dam la rece pana pregatim umplutura.
Se amesteca branza cu zaharul, galbenusul, stafidele si zaharul vanilat. Daca aveti o branza cremoasa, asa ca mine, adaugati si gris. Ciocolata se da pe razatoarea mare sau se faramiteaza cu mana.
Aluatul se imparte in doua parti egale
se formeaza doua rulouri
apoi se taie felii de aproximativ 32 g din care formam bilute.
Va ies aproximativ 28-30 de bucati. Ale mele s-au format la doua seturi de maini, adica am avut ajutor.
Se intinde fiecare biluta cu sucitorul dandu-i forma ovala, se aseaza umplutura pe lungime
apoi se ruleaza cat mai strans lipind marginile
si dandu-i o forma de potcoava.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus, se lasa sa se usuce bine, apoi se ung si cu albus si se dau la cuptorul incins.
Se coc aprox. 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Se mananca fierbinti sau reci, noroc ca sunt multe ca mai apuca si poza:)))
Pofta buna si spor la prajiturit!
Arata grozav de bine!
RăspundețiȘtergereFelicitari, Corinuta, pentru cornurile astea grozave >:D<
RăspundețiȘtergereMultumesc Dia! Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumeswc Simo! Te pup draga mea!
RăspundețiȘtergereLe-am facut si eu... DELICIOASE!!! Frumoase rau ti-au iesit!
RăspundețiȘtergereSunt minunate, pozsonyi kifli sunt preferatele mamei mele :) Ea le umple cu nuci macinate si oparite cu lapte. Ti-au iesit foarte frumosi !!! >:D<
RăspundețiȘtergereSunt super!
RăspundețiȘtergerebuna. te astept la o provocare culinara!!
RăspundețiȘtergerehttp://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html
am vrut sa ma abonez la newsletter la tine ca eu sunt obisnuita sa primesc pe mail dar n-am gasit o fereastra de abonare; ma bucur ca mai postezi aici :)
RăspundețiȘtergereHey, Corina! Hai ca m-am inscris si eu pe blogul tau, nu stiu de ce nu am facut-o pana acum!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult dragelor de vizita si de aprecieri! Pupici la fiecare in parte! :*
RăspundețiȘtergere