10 septembrie 2011

Mamaliguta in straturi cu branza si carnaciori

Te lingi pe bot!
Ingrediente:
  • 500 g faina de malai
  • 250 g branza telemea
  • 300 g carnati de porc
  • 300 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • unt ptr uns tava
Mod de preparare:
Se pun la fiert 2 l de apa cu sare. Cand fierbe se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute. Carnatii se taie felii si se prajesc in ulei. Telemeaua se da pe razatoare.
Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt sa aseaza 1/3 din mamaliga, apoi 1/2 din branza rasa presarata cu smantana, din nou 1/3 din mamaliga, carnatii prajiti, restul de mamaliga, iar deasupra se presara branza ramasa.
Se da tava la cuptorul preancalzit ptr 20-30 de minute. Se serveste cu pofta.
Pofta buna!



9 septembrie 2011

Tort cu bilute de branza

E un fel de...chec cu branza si ciocolata. Da' e bun...mai ales daca va place branza :) Multumesc  Ionela !

Ingrediente:
Ptr blat:
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 50 g cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
Ptr umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
Ptr glazura:
  • 50 g ciocolata
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu diam.22 cm tapetata cu hartie de copt.
Se bat bine ouale pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana acesta din urma se topeste. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul in tava peste bilutele de branza si se da la cuptorul preancalzit la foc mediu ptr cca 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea, iar daca e copt se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste prajitura rece.
Pofta buna!


8 septembrie 2011

Salata de castraveti

Minunata combinatie: castraveti cu iaurt si cu usturoi! Yamii! Multumesc Mire!
Ingrediente:
  • 2 castraveti mari proaspeti sau 5 mici
  • 1 iaurt mic de 125 g
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura marar 
  • sare, piper macinat
Castravetii se curata, se taie rondele si se pun intr-un castron. Se piseaza usturoiul curatat, se toaca mararul si se amesteca bine impreuna cu iaurtul. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga la castraveti si se amesteca. Gata!
Pofta buna!




Pate vegetal - Hummus

Foarte bun si sanatos! Va recomand sa incercati.
Ingrediente:

  • 500 g naut fiert
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 3 catei de usturoi pisati sau 1 lingurita usturoi granulat
  • 2 linguri ulei (de masline daca este)
  • 1 lingura sare
Mod de preparare:
Daca gasiti naut fiert la conserva e foarte bun, eu nu am gasit asa ca l-am fiert.
Se pune nautul la inmuiat in apa de pe o zi pe alta. Se arunca apa in care a stat si se pune alta, apoi se fierbe cca 3 ore. Se lasa sa se raceasca, se curata de coji si se mixeaza turnand si putin din apa in care a fiert. Cand capata consistenta unei smantani mai groase, se adauga sucul de lamaie, uleiul, sarea si usturoiul si se mai mixeaza pana la omogenizare.
Eu pasta tahini nu am avut, dar e foarte bun si asa.
Pofta buna!



6 septembrie 2011

Cotlet de porc pane cu rozmarin

Pofta de ceva bun? E simplu de facut si foarte satios!
Ingrediente ptr 4 portii:
  • 4 felii cotlet de porc
  • 1 ou
  • 4 linguri faina alba
  • 8 linguri pesmet
  • 1/2 legatura rozmarin proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper macinat
Mod de preparare:
Se toarna pesmetul pe o farfurie si se amesteca cu rozmarinul tocat si cu usturoiul pisat. Se toarna faina in alta farfurie, iar oul se bate cu putina sare in a treia farfurie. Se condimenteaza carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi se tavaleste prin faina,ou si pesmetul cu rozmarin. Se prajesc intr-o tigaie mare, in uleiul incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot pe un servet de hartie care sa absorba uleiul si apoi se serveste alaturi de piure de cartofi, salata sau garnitura preferata.
Pofta buna!





Persoane interesate