Ingrediente:
Blat:
Mod de preparare:
- 250 g margarina
- 200 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 varf de cutit de sare
- 5 oua
- 375 g faina
- 1 praf de copt
- 20 g cacao
- 2 lingurite lapte
- 1 borcan compot de visine
- 1 plic budinca vanilie
- 100 g zahar
- 500 ml lapte
- 200 g unt
- 100 g ciocolata amaruie
- 2 lingurite ulei
Mod de preparare:
Se pun visinele la scurs si se curata de samburi.
Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10 minute. Se adauga un ou pe rand, mixand dupa fiecare cca 1 minut la viteza maxima.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga la compozitie in doua etape amestecand cu mixerul la minim. Se toarna 2 treimi din aluat intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. In restul de aluat se adauga laptele si cacaua si se mixeaza pana la omogenizare.
Se toarna peste aluatul deschis la colare si se aseaza visinele deasupra apasandu-le usor. Se coace la 170 de grade ptr 40 de minute, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Se prepara budinca de vanile conform cu instructiunile de pe pachet, apoi se lasa la racit. Se mixeaza untul moale si se adauga la budinca rece, apoi se intinde crema peste blat.
Ciocolata taiata bucati se topeste la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste crema. Se pot face deasupra valuri cu o furculita.
Pofta mare!
Margarina la temperatura camerei se mixeaza, apoi se adauga zaharul - de preferinta pudra - zaharul vanilat si sarea si se mixeaza cca 10 minute. Se adauga un ou pe rand, mixand dupa fiecare cca 1 minut la viteza maxima.
Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga la compozitie in doua etape amestecand cu mixerul la minim. Se toarna 2 treimi din aluat intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt. In restul de aluat se adauga laptele si cacaua si se mixeaza pana la omogenizare.
Se toarna peste aluatul deschis la colare si se aseaza visinele deasupra apasandu-le usor. Se coace la 170 de grade ptr 40 de minute, apoi se scoate pe un gratar si se lasa la racit.
Se prepara budinca de vanile conform cu instructiunile de pe pachet, apoi se lasa la racit. Se mixeaza untul moale si se adauga la budinca rece, apoi se intinde crema peste blat.
Ciocolata taiata bucati se topeste la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste crema. Se pot face deasupra valuri cu o furculita.
Pofta mare!
arata foarte bine si trebuie sa fie tare bun! te pup
RăspundețiȘtergerePufos si tare bun!!!Pup!
RăspundețiȘtergereL-am facut si eu.Dar nu arata atat de bine ca al tau.Ma bucur ca l-ai scos la suprafata.Ma las dusa de valuri dulci.
RăspundețiȘtergereFoarte apetisante valurile.Pup!
RăspundețiȘtergereCe pufosenie apetisanta!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Va servesc cu drag cu o felie! Pupici
RăspundețiȘtergere