27 octombrie 2011

Rulouri glazurate cu portocale

Daca va plac portocalele, acest desert va va incanta!
Ingrediente:

Ptr. aluat:
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 ml apa calduta
  • 25 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari la temperatura camerei
  • 6 linguri unt topit
  • 1/2 ceasca smantana la temperatura camerei
  • 3 cesti si jumatate cu faina (cca 300 g)
Umplutura:
  • 3 linguri unt moale
  • 2 linguri coaja rasa de portocala
  • 1/2 ceasca zahar (50 g)
Glazura:
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri unt moale
  • 3 linguri suc portocale
  • 1/4 ceasca smantana


Mod de preparare:
Se pune drojdia intr-un bol si se toarna peste ea apa calduta, apoi se amesteca bine pana se dizolva folosind telul sau mixerul.


Se adauga zaharul si sarea, se amesteca pana la topire, apoi untul caldut, ouale, smantana, mixand dupa fiecare pana la omogenizare. Se adauga si faina treptat, apoi se framanta aluatul (care trebuie sa fie moale dar sa se desprinda de peretii vasului) 5-6 minute.


Se lasa sa dospeasca o ora jumatate acoperit cu un prosop, intr-un loc ferit de curent (eu l-am pus in cuptor de data asta).


Pentru umplutura, se amesteca coaja de portocala cu zaharul. Pe masa infainata, se intinde aluatul sub forma dreptunghiulara de aprox 35x45 cm.

Se unge cu untul moale lasand o margine de 2 cm. 

Peste unt se intinde coaja de portocala cu zaharul, apoi se ruleaza. 

Se taie capetele si se arunca. Se taie aluatul cu un cutit ascutit in rulouri de 3 cm care se aseaza intr-o cratita rotunda cu diametrul de 24 cm unsa cu unt (eu le-am pus intava de tort).  
Se acopera cu o folie alimentara si se mai lasa 45 de minute la dospit.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se coace 45 de minute. Acum o sa vi se umple casa de o aroma de portocale incantatoare! :)
Pentru glazura se amesteca zaharul cu sucul de portocale si cu untul si se pune la fiert. 
Se fierbe 3 minute si se toarna peste rulouri cu 5 minute inainte de a le scoate din cuptor.
Toate bune si frumoase, a meritat din plin efortul si asteptarea!

4 comentarii:

  1. Ce bine arata! La aspect aduce cu krantz sau paine floare. Incerc sa`mi imaginez ce gust are.. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Am venit repejor dupa mirosul de portocale.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc dragele mele! Foarte aromate sunt, incercati si o sa va incante simturile! Pupici

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate