Ingrediente pentru aluat:
- 700 g faina
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 25 g drojdie
- 4 linguri zahar
Ingrediente pentru umplutura:
- 400 g branza dulce
- 100 g stafide
- 1 ou
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
Intr-un bol mare cernem faina. Separat, intr-o canita amestecam bine drojdia cu o lingurita de zahar, apoi adaugam 3 linguri de lapte caldut. Turnam peste faina amestecul cu drojdie, restul de lapte amestecat cu zaharul ramas, ouale si uleiul si framantam bine 10-15 minute. Aluatul il lasam la dospit intr-un loc calduros cam o ora sau pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura amestecam bine branza cu oul, zaharul si zaharul vanilinat. Adaugam stafidele si optional putin coaja rasa de lamaie.
Intindem aluatul cu sucitorul pe masa infainata pana obtinem o foaie groasa cam de 1 cm. Il taiem in patrate aproximativ egale, pe care punem cate o lingurita de umplutura, iar apoi unim colturile patratelelor lipindu-le cat mai bine.
Punem branzoicile intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt, lasand loc intre ele si le ungem cu oul batut. Le putem lasa sa mai creasca in tava cateva minute, apoi le coacem jumatate de ora la foc mediu sau pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au racit le putem pudra cu zahar.
Pofta buna!
Cea din prima farfurie este a mea,arata grozav.Te pup!
RăspundețiȘtergereExcelent arata!Si mie imi plac mult de tot.In fiecare dimineata imi cumpar una dar nu arata ca ale tale!
RăspundețiȘtergereSuper arata!! si delicioase tare!
RăspundețiȘtergereDiaMar vrea ce-i pe farfurie ,eu sant mai modesta vreau cosul cu tot ce-i in el,grozave!!!
RăspundețiȘtergereOk Dia, a ta e! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo! O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc Anto! Pupici
RăspundețiȘtergereBine Mona, fiindca esti asa modesta, restul sunt ale tale:)) Pupici
RăspundețiȘtergereSi mie-mi plac si pap fara limita:d
RăspundețiȘtergereFoarte faine!
Puuuuuuuuup Gabitzuuuuuuuuuuuu!:)
RăspundețiȘtergere