Ingrediente:
Ptr blat:
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bate pana la topire. Galbenusurile frecate cu uleiul se adauga la albusuri amestecand incet. Faina cernuta cu cacaua si praful de copt impreuna se adauga putin cate putin amestecand de jos in sus sa nu se formeze cocoloase. - 5 oua
- 120 g zahar
- 70 g faina
- 20 g cacao
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de sare
- 2 oua
- 200 g zahar
- 300 g lapte
- 2 linguri faina sau amidon
- 50 g ciocolata amaruie
- 100 g unt sau margarina
- 1 lingura cacao
- 1 lingura amidon
- 5 linguri zahar praf
- 2-3 lingurite apa rece
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt. Se toarna blatul in forma si se niveleaza deasupra, apoi se da la cuptor timp de 25 de minute. Dupa ce s-a racit se taie in doua.
Blatul se poate insiropa cu sirop de rom sau cafea, apoi se umple cu crema si deasupra se toarna glazura.
Pofta buna!
Delicios arata tortuletul tau! Frumoasa poveste. Te pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona! O seara frumoasa sa ai! Pupici
RăspundețiȘtergereDelicios rau!! rauri de crema nu alta.. like!
RăspundețiȘtergereDaaaaa Antooooo! Sa curga rauri de cremaaaaaaaa!:)) Pupici
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!
RăspundețiȘtergereAdevarul e ca nu am mai auzit de mult de tortul asta!Excelent!
RăspundețiȘtergereDelicios tort ai mai facut draga Corina.....si ciocolatos.Eu am facut doar prajitura.
RăspundețiȘtergerePovestea o mai auzisem dar....de foarte multa vreme.
Multumesc ca mi-ai reamintit-o...
Te tzuc !
Multumesc Maia!>:D<
RăspundețiȘtergereMersi Teo! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea Sidy! Te pup si te mai astept!
RăspundețiȘtergereAsta-i un tort de nota 10.Minunat, inainte il faceam mai des:ma bucur ca l-ai scos iar la lumina!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lilly! Ma bucur ca-ti place! >:D<
RăspundețiȘtergeresuper delicios acest tort! like, like
RăspundețiȘtergere