4 octombrie 2011

Banana bread

Banana bread sau checul cu banane il incerc pentru prima data. Si daca tot aveam ceva faina integrala ramasa de la muffins cu broccoli, am zis sa fie integral...checul :)
Ingrediente aluat:
  • 250 g faina integrala
  • 150 g zahar
  • 20 g nuca de cocos
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 oua
  • 3 banane coapte bine
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 125 g stafide
Ingrediente crema:
  • 100 g unt moale
  • 50 g zahar pudra
  • 75 g gem

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade. Se unge cu unt o forma de chec si se tapeteaza cu hartie de copt. 
Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, scortisoara, cocosul si praful de copt. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acesta se topeste, apoi se adauga esenta de vanilie, uleiul, ingredintele uscate amestecand usor, iar la sfarsit bananele zdrobite si stafidele. 
Se toarna aluatul in tava si se coace o ora sau pana trece testul scobitorii. Se lasa 20 de minute sa se raceasca, apoi se scoate din tava si se lasa pana se raceste de tot.
Pentru crema se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga gemul si se amescteca bine. Se serveste pe felii de chec.
Pofta buna!






3 comentarii:

Persoane interesate