Ptr aluat:
- 300 g faina
- 1/2 praf de copt
- 120 g unt
- 170 g zahar
- 1 ou + un galbenus
- 1 varf de cutit de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 l lapte
- 8 galbenusuri
- 200 g zahar
- 125 g faina sau amidon
- 1 plic zahar vanilat
- coaja de la 1/2 lamaie
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se face prima data crema. Se pune laptele la fiert impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase si se deschid la culoare, apoi se adauga faina sau amidonul. Se toarna peste compozitie laptele fierbinte si se fierbe pana se ingroasa amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se toarna in alt castron si se lasa sa se raceasca.
Se prepara aluatul. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, se adauga untul moale, coaja rasa de lamaie, oul intreg si galbenusul, zaharul si sarea. Se formeaza o bila si se da la frigider cel putin o ora.
Se intinde 2 treimi din aluat in forma de cerc care sa acopere o forma de tort si peretii acesteia, se aseaza in forma unsa si tapetata. Se toarna crema peste blat, iar restul de aluat se intinde si se taie diverse firme sau fasii care se pun peste crema. Se coace la foc potrivit 40 de minute, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.
Crema o fac si eu axact la fel ca tine,deci stiu ca este grozava.Arata tare apetisant.Mai ai o bucatica?Pup!
RăspundețiȘtergereOricum ai numi-o cred ca este excelenta!
RăspundețiȘtergereTarta sau tort arata foarte bine si cred ca ati savurat ceva delicios!
RăspundețiȘtergereFoarte interesanta reteta.. Imi place tare mult cum arata! Te pup
RăspundețiȘtergereare o culoare extraordinar de frumoasa , sigur e gustoasa!!
RăspundețiȘtergereMmmmmmmm stii arata precum cremsnitul facut de matusa mea ....ce amintire dulce..o zi faina Corinuta!!
RăspundețiȘtergereDia, nu mai am...a ramas o amintire...dulce!:) Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Ralu! Pup
RăspundețiȘtergereAsa e Teo, multumesc!
RăspundețiȘtergereMersi Simona! Poate o incerci odata, nu cred ca o sa-ti para rau. Pupici
RăspundețiȘtergereAdina, am avut ''materie prima'' de la tara (oua,lapte)si cred ca de acolo i se trage culoarea :) A fost foarte buna! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Mona! N-ar fi o crema rea ptr cremsnit ;) O zi frumoasa si tie! Pup
RăspundețiȘtergereFoarte buna. De la tine m-am inspirat si eu si tare mult ne-a placut.
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina! Ma bucur mult ca v-a placut. Pupici!
RăspundețiȘtergere