Ingrediente:
- 3 oua
- 1 canita zahar
- 70 g iaurt
- 4 linguri ulei sau unt topit
- 2 canite faina alba sau faina integrala
- 1/2 canita malai
- 1 lingura praf de copt
- 1 canita cu capsuni taiate cubulete
- 3-4 capsuni pentru ornat
Mod de preparare:
Se bat ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si acesta din urma se topeste (cca 5 minute), apoi se adauga uleiul cate o lingura, iaurtul si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu malaiul si cu praful de copt, apoi se adauga la oua cate putin pana se incorporeaza tot.
Se preincalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava de chec. Se incorporeaza usor capsunile cubulete in aluat si se toarna in tava. Se feliaza cateva capsuni si se insira pe mijloc, pe lungime. Se coace 30-40 de minute la 180 de grade; incercati cu scobitoarea, daca iese curata din blat e copt.
Dupa ce s-a racit se scoate din tava si se poate servi cu frisca sau piure de capsuni.
Pofta buna!
Foarte elegant.Si eu folosec malaiul la dulciuri.Au o alta consistenta.
RăspundețiȘtergereNu stiu unde ai gasit tu capsuni pe vremea asta, da' tare bine arata checul tau. si am retinut: sa pun malai in dulciuri. O sa incerc :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Lilly >:D< Am folosit malai in multe combinatii anul asta. Pup!
RăspundețiȘtergereBrandusa, checul l-am facut mai demult, dar cred ca ar merge si cu alfel de fructe de ex. prune,pere sau mere. Malaiul imi place foarte mult si poate de aceea am si indraznit sa-l folosesc, desi puteam sa fac un chec clasic doar cu faina. Pup
RăspundețiȘtergerece-mi place ca i-ai pus malai! prima prajiturica pe care am pus-o pe blog.. asa s-a nimerit cand m-a trezit gandul asta de blogger .. a fost cu malai.. tare imi place combinatia.. crispy & fluffy ! bun rau! pupici
RăspundețiȘtergereO da! Crocant si pufos, chiar asa e! Pare un oximoron:)) Pup Anto!
RăspundețiȘtergereCe bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc Timi! Este foarte bun, l-am facut de multe ori! Pipici!
RăspundețiȘtergere