Ingrediente:
- 4 oua
- 500 ml lapte
- 50 g amidon sau faina
- 4 linguri de zahar
- 1 baton de vanilie
- 250 g zmeura
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele impreuna cu semintele si pastaia de vanilie. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si devin pufoase. Se adauga amidonul sau faina, se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase. Se subtiaza compozitia cu 3-4 linguri de lapte caldut, se toarna peste restul de lapte si se aduce la fierbere, moment in care ar trebui sa se ingroase ca o budinca si se ia de pe foc.
Se lasa la racit amestecand din cand in cand sa nu se formeze pielita deasupra sau se acopera cu o folie. Se bat albusurile spuma si se adauga usor la crema rece impreuna cu zmeura spalata si zvantata.
Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara si se toarna in ea compozitia, apoi se da la congelator pana a doua zi.
Se serveste cu dulceata, zic eu. Eu am avut dulceata de trandafiri primita de la Gabytza, eee.....altceva, nu am cuvinte ce buna e!
Pofta buna!
Se lasa la racit amestecand din cand in cand sa nu se formeze pielita deasupra sau se acopera cu o folie. Se bat albusurile spuma si se adauga usor la crema rece impreuna cu zmeura spalata si zvantata.
Se tapeteaza o forma de chec cu folie alimentara si se toarna in ea compozitia, apoi se da la congelator pana a doua zi.
Se serveste cu dulceata, zic eu. Eu am avut dulceata de trandafiri primita de la Gabytza, eee.....altceva, nu am cuvinte ce buna e!
Pofta buna!
Ce minunata trebuie sa fie rulada ta,pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc iubita!Pup
RăspundețiȘtergere