28 septembrie 2011

Galuste cu prune...altfel

N-as fi crezut ca o combinatie de prune cu mac ar putea fi asa reusita!
Ingrediente:
  • 5 prune mari
Pentru aluat:
  • 50 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 25 g drojdie
  • 75 ml lapte
  • 1 varf de cutit de sare
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de nucsoara
  • unt pentru uns tava
Pentru umplutura:
  • 100 g mac macinat
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar pudra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Se amesteca drojdia cu zaharul si cu laptele caldut. Se adauga faina, oul, praful de sare, coaja de lamaie si nucsoara. Se framanta un aluat potrivit de tare, dupa care se adauga treptat untul topit, framantand in continuare. Se lasa sa creasca, in loc cald, aproximativ 40 de minute. 
Intre timp se fierbe macul impreuna cu laptele, untul si  zaharul pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. 
Se imparte aluatul in zece bucati si se intinde fiecare intr-un patrat. Se aseaza pe fiecare o jumatate de pruna si o lingurita de umplutura cu mac. Se aduna marginile, si lipesc si se da forma rotunda. Se aseaza toate una langa alta intr-un vas rotund uns cu unt. Se lasa sa creasca la loc cald timp de 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute, la foc mic. Se servesc calde sau reci, presarate cu zahar pudra.
Pofta buna!



4 comentarii:

Persoane interesate