23 septembrie 2011

Orez picant cu naut

Este consistent si bun. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.
Ingrediente:
  • 1 cana cu naut
  • 1 cana cu orez
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita curry
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1/2 lingurita cuisoare pudra
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se pune nautul in apa pentru cel putin o zi, apoi se fierbe 3 ore in apa cu sare. Se scurge si se curata de coaja.
Se pune la calit in ulei ceapa si usturoiul curatate si tocate. Se calesc pana devin sticloase, apoi se adauga orezul, nautul si condimentele, iar apoi 3 cani de apa sau supa de pui. Se fierbe pana absoarbe tot lichidul, apoi se ia de pe foc.
Pofta buna!





2 comentarii:

Persoane interesate