23 septembrie 2011

Savarine

Ingrediente:
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 200 ml frisca
  • 200 ml apa
  • 50 g zahar

Mod de preparare:
Se freaca bine drojdia cu o lingura de zahar, se adauga laptele caldut si restul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se bate bine oul cu un praf de sare, se adauga uleiul, laptele amestecat cu drojdie si faina. Se amesteca bine cu telul si se lasa la dospit cca 40 de minute acoperit cu un prosop in loc caldut.
Se preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Se pune cate o lingura si jumatate din aluat in forme, daca sunt din silicon nu trebuiesc unse. Se mai lasa sa creasca 10 minute si se coc cca 30 de minute sau pana se rumenesc.
Se lasa sa se raceasca, timp in care se prepara siropul. Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si se fierbe cam 5 minute. Se bate frisca spuma tare.
Se intorc savarinele cu susul in jos, se taie usor un capacel, dar nu de tot, se insiropeaza bine si se umplu cu frisca. Se poate pune motz dar eu am preferat sa le pudrez cu zahar.
Pofta buna!





10 comentarii:

  1. Exact asa imi plac si mie! mama mai incerca sa le mestereasca cu pesmet dar nu-s pe placul meu . Asta e buna rau! pupici

    RăspundețiȘtergere
  2. Con questi mi prendi proprio per la gola ^_^
    Buona Domenica ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e Anto, cele mai bune savarine:) Puuup

    RăspundețiȘtergere
  4. :))Grazie Sonia! Buona Domenica anche a te! Baci

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna buna reteta de savarine ; am notat-o si urmeaza sa o fac ... :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Abia astept sa le vad pe ale tale, cu siguranta minunate vor fi!Pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi plac tare mult savarinele,asa ca ma servesc si eu cu una.Te pup!Multumesc de vizita,si te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc si eu de vizita Dia >:D< O sa vin sa vad ce bunatati ai mai facut! Pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Derulam blogul tau, cand... ce sa vezi..niste minunatii! Arata super si cred ca sunt foarte bune. Cu siguranta sunt pe lista de "TO DO".

    Sa vad cum rezolv cu formele. Crd ca le voi folosi pe cele de muffins.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur mult ca iti plac, si eu am folosit forme de briose. Multumesc de vizita! Pup

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate