11 septembrie 2011

Placinta cu caise

Aromata, pufoasa si cu un invelis putin crocant...intr-un cuvat: delicioasa!


Ingrediente:
Ptr aluat si umplutura:
  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 g unt moale
  • un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar
  • 700 g caise
Ptr aluatul sfaramicios:
  • 70 g unt
  • 70 g zahar
  • 100 g faina
Mod de preparare:

Pentru blat se amesteca faina cu drojdia si cu un praf de sare. Se adauga untul moale si se amesteca bine. Se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga la faina.
Se bate bine oul si se adauga si el, apoi se framanta bine si se lasa la dospit in loc ferit de curent ptr cel putin jumatate de ora.
Se spala caisele si se taie in doua, apoi se scot samburii. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Se pun deasupra caisele cu partea bombata in sus si se mai lasa sa creasca 10 minute. Se preancalzeste cuptorul la 170 de grade.
Pentru aluatul sfaramicios se amesteca zaharul cu untul si cu faina si se presara peste caise. Se mai pot adauga migdale, alune sau samburii de la caise curatati si tocati.
Se introduce placinta la cuptor ptr 30-40 de minute la foc potrivit, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Cand e rece se pudreaza cu zahar praf.
Pofta buna!








Un comentariu:

  1. Mmmmmmm...ma gandeam daca merge cu caise din compot! Daca nu sa vina vara!!!

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate